Har laget ønskeliste

TRONDHEIM (Dagbladet): Brudeparet Behn kommer rådville bryllupsgjester til unnsetning og offentliggjør ei liste over gaveønsker: moderne kunst, tepper, bilder, Flora Danica-servise og et CD-skap med innhold er ting Märtha og Ari gjerne vil ha.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De ønsker seg også bidrag til prinsesse Märtha Louises fond.

Kronprins Haakon og Mette-Marit fikk som kjent inn rundt seks millioner kroner til fondet de opprettet i forbindelse med sitt bryllup i fjor.

Men i motsetning til kronprinsparet signaliserer ekteparet Behn at de også har egne, materielle behov som de håper å få dekket.

Ønskeliste

- Paret skal starte et felles hjem, og de ønsker seg alt som kan fylles i det, forteller Slottets bryllupsgeneral, Bjørn Ruud.

Som Dagbladet meldte i går, har bryllupsgjestene savnet føringer når det gjelder gaver. Slottet opplyste at ekteparet ikke hadde gitt uttrykk for spesielle ønsker om gaver.

I går ble kursen korrigert, da Bjørn Ruud offentliggjorde et utdrag av ønskelista.

- Dette gjør vi fordi noen i media har spurt oss om de ikke ønsker seg noe. Brudeparet har altså en gaveliste. På Slottet er det en medarbeider som har en litt fyldigere liste enn den jeg har. De som måtte lure på hva paret ønsker seg, kan ringe til Slottet og be om å få snakke med den personen som har med gaveønsker å gjøre, sier brigaderen, som har ansvaret for planleggingen av bryllupet.

Kunst

Da Dagbladet ringte Slottet i går ettermiddag for å få flere detaljer om gaveønskene, fikk vi opplyst at vedkommende som bestyrer denne lista, ikke er tilgjengelig før i dag.

Inntil videre kan eventuelle gavekjøpere gjøre lurt i å satse på kunst, slik brudgommens hjemkommune Moss allerede har varslet at de gjør.

- Det kan være all kunst av unge, norske kunstnere, enten det nå er tepper, foto, bilder, malerier, utdyper Bjørn Ruud.

Når det gjelder Flora Danica porselensservise fra Den kongelige Porcelænsfabrik i Danmark, er det opplyst at paret ønsker å komplettere et slikt servise.

Bjørn Ruud kan ikke bekrefte det, men trolig er det prinsessen som allerede eier en del Flora Danica-gjenstander.

Fond

Skulle noen foretrekke det, kan de altså - som bryllupsgave - gi et bidrag til Hennes Kongelige Høyhet Märtha Louises fond.

Avkastningen av fondets kapital brukes til hjelp for funksjonshemmede barn. Tildeling fra fondet går til tiltak i regi av organisasjoner og institusjoner, og skal komme flest mulig funksjonshemmede barn til gode.

NÅ HAR DE ØNSKENE KLARE: Gi gjerne penger til Märtha Louises fond, men glem ikke oss, er meldingen fra vårens mest omtalte brudepar, Märtha og Ari.