- Har lånt 30 millioner

Bedrageridømte Ole Christian Bach skal ha brukt fotokopier for å låne svimlende summer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Låneskandalen rundt Ole Christian Bach synes å vokse i omfang. Etter at det ble kjent at Svein Erik «Vaske-Bakke» har lånt ut 8,75 millioner kroner til den bedrageridømte finansmannen, har snøballen rullet videre.

Ifølge VG skal Bach ha lånt til sammen 30 millioner kroner av sju nordmenn gjennom sin samboer. Sikkerheten for lånene skal være fotokopier av pantedokumenter.

Bobestyreren i konkursboet til Bachs samboer sier til Aftenposten at det samlete lånebeløpet kan være enda høyere - opptil 40 millioner kroner.

Svein Erik «Vaske-Bakke» har allerede utferdiget en politianmeldelse av Bach. Denne vil bli sendt dersom han ikke gjør opp for seg innen utgangen av måneden.

Konkurs

Bach og samboeren har ikke klart å gjøre opp lånene. Bachs samboer ble begjært konkurs, noe som ble tatt til følge av Asker og Bærum tingrett. Samboeren bestrider konkursen.

- Hun mener at hun ikke er rett adressat for kravene, hun vet knapt hvem långiverne er, sier Bachs advokat Håkon Schiong til VG.

- Konkursen er påkjært. Min samboer har ikke noe med dette å gjøre. Alle vet at det er jeg som er debitor, sa Ole Christian Bach i gårsdagens Aftenposten.

Sandefjordadvokaten som begjærte Bachs samboer konkurs, har nå anmeldt forholdet til Økokrim.

I HARDT VÆR IGJEN: Sandefjordingen Ole Christian Bach skal ha lånt svimlende summer.