Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Har latt seg korsfeste i 25 år

På langfredag blir Ruben Enaje (50) spikret til korset med flere centimeter lange stålnagler.

KORSFESTES: Filippinske Ruben Enaje (59) har latt seg korsfeste hver langfredag i 25 år. Foto: Scanpix
KORSFESTES: Filippinske Ruben Enaje (59) har latt seg korsfeste hver langfredag i 25 år. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For 25 år siden gjorde filippinske Ruben Enaje en avtale med Gud. Det skjedde da han hadde falt ned fra 3. etasje i en bygning.

Falt flere etasjer - Alt jeg rakk i fallet var å si «Min Gud!», forteller Enaje i et intervju som er lagt ut på Youtube.

Da han kom til seg selv nede på bakken, var Enaje redd han hadde skadet seg for livet.

- Men etter noen minutter var jeg i stand til å bevege meg. Jeg var intakt og hadde ingen skader. Jeg sa: «Takk, Gud. Han berget meg».

Korsfestes Siden den gang har Enaje fortsatt å takke sin Gud på langfredag hvert eneste år - ved at han lar seg korsfeste.

SPIKRET: Lengden på spikrene varierer noe, men skal være mellom fem og ti centimeter lange. Foto: Scanpix
SPIKRET: Lengden på spikrene varierer noe, men skal være mellom fem og ti centimeter lange. Foto: Scanpix Vis mer

Den spesielle seremonien foregår i byen San Pedro Cutud, som ligger 70 kilometer nord for Manila, og har blitt både en turistattraksjon og en mediebegivenhet med et stort antall skuelystne.

Stålnagler Enaje er ifølge vl.no den mest kjente og erfarne av mennene og kvinnene som hvert år ønskes å festet til korsene med fere centimeter lange stålnagler boret gjennom hender og føtter.

- Det eneste som går gjennom hodet mitt, er Jesus Kristus. Han vil være med meg gjennom alt og hjelpe meg gjennom smerten, sier Enaje om det å være korsfestet.

SMERTEFULLT: Ruben Enaje forteller at smertene er ubeskrivelige, og at det eneste han tenker på mens han er korsfestet, er Jesus. Foto: Scanpix
SMERTEFULLT: Ruben Enaje forteller at smertene er ubeskrivelige, og at det eneste han tenker på mens han er korsfestet, er Jesus. Foto: Scanpix Vis mer
Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media