Har levd i ti år med dødsdom etter flåttbitt

Staten mener Eivind Markhus (45) har den dødelige sykdommen ALS. Selv er han overbevist om at et flåttbitt har lenket ham til rullestolen.

KJEMPER PÅ NYTT: Eivind Markhus er lenket til rullestol etter å ha blitt bitt av flått. Her med datteren Camilla. Nå vil han kjempe på nytt mor staten i retten for å få erstatning. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
KJEMPER PÅ NYTT: Eivind Markhus er lenket til rullestol etter å ha blitt bitt av flått. Her med datteren Camilla. Nå vil han kjempe på nytt mor staten i retten for å få erstatning. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Sommeren 2007 tapte Eivind Markhus erstatningssaken han hadde anlagt mot staten ved Pasientskadenemnda i Oslo tingrett.

Retten gikk ikke med på at en feilbehandlet nevroborreliose etter flåttbitt har lenket ham til rullestolen. Nå er 45-åringen klar for omkamp i Borgarting lagmannsrett, i ankesaken som er berammet i slutten av juni 2011.

- Nå må helse-Norge akseptere at jeg har borrelia og ikke ALS, sier Markhus på den måten han kan best, via e-post.

Tidligere fotballspiller I løpet av noen få år gikk 45-åringen fra å være en veltrent idrettsmann, som spilte 13 førstedivisjonskamper for Strømsgodset i 1987, til å bli fullstendig lammet og helt avhengig av rullestolen.

Norske leger har gitt ham diagnosen ALS (amyotrofisk lateralsklerose), en nervesykdom med dødelig utgang. Utenlandske eksperter mener han har en aktiv borreliainfeksjon i kroppen som etterlikner ALS.

Eivind Markhus mener han ville hatt en annen helsesituasjon i dag dersom norske leger på et tidligere tidspunkt hadde satt ham på høydosebehandling med antibiotika over lang tid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer