Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Har levert fremdragende resultater

Leila Valvik Raustøl får full støtte fra sjefen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sommerfeldt ønsker ikke å stille til et intervju med Dagbladet om denne saken.

Han velger heller å sammen med sine kommunikasjonsrådgivere formulere et skriftlig svar til Dagbladets spørsmål om arbeidsmiljøet i organisasjonen han leder.

Først og fremst peker Atle Sommerfeldt på at han som arbeidsgiver ikke kan kommentere saker knyttet til enkeltpersoner.

Har fått meldinger

Han sier også at ledelsens versjon av disse sakene er taushetsbelagt.

- Dessuten mener ledelsen at organisasjonen som helhet er best tjent med å føre prosessen knyttet til psykososialt

arbeidsmiljø utenfor media. Dette er vi og fagforeningene enige om, skriver generalsekretæren.

Han bekrefter likevel at ledelsen har mottatt det han kaller «kritiske meldinger om det psykososiale arbeidsmiljøet. Dessuten tar generalsekretæren selvkritikk på at bekymringsmeldingene ikke har blitt behandlet raskt og grundig nok i organisasjonen.

UORDEN I REKKENE: Generalsekretær i Kirkens Nødhjelp, Atle Sommerfeldt, må nå tåle sterk kritikk fra de tillitsvalgte i fagforeningene i organisasjonen. Foto: Bjørn Sigurdsøn/Scanpix
UORDEN I REKKENE: Generalsekretær i Kirkens Nødhjelp, Atle Sommerfeldt, må nå tåle sterk kritikk fra de tillitsvalgte i fagforeningene i organisasjonen. Foto: Bjørn Sigurdsøn/Scanpix Vis mer

- I denne konkrete saken knyttet til de kritiske meldingene om det psykososiale arbeidsmiljøet ledelsen mottok i november 07, forstår jeg fagorganisasjonenes kritikk. Jeg har kommunisert til de tillitsvalgte at saken burde fått tettere og raskere oppfølging fra ledelsen. Vi har nå sammen med de tillitsvalgte identifisert noen skritt som skal sikre en konstruktiv prosess, skriver Sommerfeldt til Dagbladet.

- Fremragende resultater

Han peker på at kommunikasjon- og innsamlingsavdelingen, som er ledet av Leila Valvik Raustøl, ikke har vesentlig avvikende turnover, og at de leverer oppgavene i tråd med forventningene og med fremragende resultater. På direkte spørsmål om Valvik Raustøls framtid, svarer Sommerfeldt slik:

- Avdelingslederen har min fulle tillit, og har hatt min fulle tillit gjennom alle vanskelige omstillingsprosesser hun har ledet. Avdelingslederen har vektlagt å opptre med full åpenhet overfor meg, skriver generalsekretæren.

Han ønsker ikke å kommentere hvorfor ledelsen i Kirkens Nødhjelp ikke har gjort noe for å rydde opp tidligere.

image: - Har levert fremdragende resultater
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media