Har lite å utsette på oppførselen til 21 000 russ

Få alvorlige hendelser, men «gladskader» som overtråkk og skrubbsår.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helgens russearrangementer er over. I Rogaland deltok 13.000 russ på landstreffet i Ålgård utenfor Stavanger.

- Det har vært vellykket. Godt vær og god stemning, forteller operasjonsleder Svein Kjetil Larsen i Sør-Vest politidistrikt til NTB.

Gladskader Arrangørene melder om at fire personer ble sendt til Stavanger universitetssjukehus og 14 til legevakt, mens 66 personer var inne til observasjon for avrusning.

- Dette er veldig små tall på en festival med 13.000 feirende russ, sier Egil Nevland, kontaktperson for Røde Kors under Landstreffet. Ellers snakker han om «gladskader» som for eksempel oppstår under dansing:

- De vanligste skadene vi har sett er skrubbsår og overtråkk. Russen har vært i godt humør hele tiden, sier Nevland. I løpet av helgen har politiet tatt fem personer for narkotikabruk, men er stort sett fornøyde med russens oppførsel.

Ingen alvorlige hendelser - Vi har hatt litt flere oppdrag på lørdagskvelden enn på fredagskvelden. Det har for det meste vært ordensforstyrrelser, sier Larsen.

Politiet betegner ingen av disse hendelsene som alvorlige.

I Lillehammer, hvor 8.000 russ deltok på landstreff i helgen, har det heller ikke vært mange politisaker.

- Det er mange ungdommer samlet, så det kan fort oppstå noe. Men jevnt over tror jeg det har gått bra, sier operasjonsleder Jon Wilberg i Innlandet politidistrikt.

Fredag kveld var det knapt hendelser knyttet til russetreffet, mens det ble meldt om fire slåsskamper lørdag. Ingen av disse involverte alvorlige skader.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram