Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-  Har liten sympati med Vaske-Bakke

Ole Christian Bach sier han har lite sympati med Svein Erik Bakke, eller Vaske-Bakke, som han kalles. -  Han har fått mer penger av meg enn han sier til norske medier, sier Bach.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DUBAI (Dagbladet): I et intervju med Dagbladet som ble gjort i Dubai torsdag, sier Ole Christian Bach at han har betalt flere store beløp i kontanter til Svein Erik Bakke.

-  Det har vært snakk om flere hundre tusen kroner i kontanter, i flere omganger. I tillegg har jeg pusset opp huset hans i Holmenkollen for mange millioner kroner. Det må også kalkuleres inn i oppgjøret mellom oss.

Bach nekter for øvrig å tro at Bakke har solgt huset for skarve 16 millioner kroner.

-  Her må det være noe som er bokført, og andre penger som ikke er ført noe sted. Jeg vet ikke hvordan Bakke fører regnskaper, men her må det være noe galt, sier Bach.

-  Har betalt

Han har heller ikke mye sympati med advokat Ole Petter Breistøl i Sandefjord.

-  Breistøl var min advokat i 1986, men jeg valgte å bytte ham ut med advokatfirmaet Hjort. En av kreditorene mine fra den gangen er nå klient hos Breistøl. I 2000 tok jeg kontakt med alle de gamle kreditorene. Jeg fikk nesten til en avtale med dem, men Breistøl satte foten ned. Fram til jeg fikk et nytt lån fra Sillåsen A.S. i Sandefjord, hadde jeg nedbetalt store deler av lånet mitt fra 1986. 2,5 millioner kroner til den ene klienten var redusert til en million kroner, sier Bach.

Det var Sillåsen A.S. ved advokat Ole Petter Breistøl som begjærte eks-samboeren til Ole Christian Bach konkurs tidlig i høst. Da forsto Bach at han ville bli hardt presset, og at forhold ville komme opp som ville sette politiet i arbeid med ham igjen. Derfor valgte han å pakke to kofferter og rømme via Sverige til Tyskland, Dubai, Jordan, Egypt og nå sist Dubai for andre gang.

-  Lånte av advokaten

-  Breistøl og hans klient har hver lånt meg 500 000 kroner. I tillegg har to andre klienter av Breistøl lånt meg til sammen to millioner kroner. Jeg var involvert i selskapet My Mobile, som var eid av Telitas og Beate Uhse. De ønsket å være med på oppkjøp av noen selskaper, som My Mobile ville kjøpe. Jeg skulle delta med en mellomfinansiering. Breistøl spurte via sin klient om å få være med på noe av dette. Vi kjøpte også Mobilnet fra Sandefjord, som igjen skulle kjøpe opp andre selskaper. Det ble det ikke noe av.

Breistøl og hans kreditorer bestrider alle påstandene fra Bach.

En tredje stor kreditor er det nederlandske selskapet Summa, som for øvrig har store eierinteresser i pornokonsernet Beate Uhse.

-  Rot med gårdsnummer

-  Hele historien om Summa er helt vill. Pantet i huset på Nærsnes utenfor Drammen ble gjort av et anerkjent advokatkontor i Oslo. Årsaken til at pantet ikke ble gitt etter taksten for hele eiendommen, men bare en tredel, skyldes noe rot med gårdsnummer og bruksnummer. Derfor ble det feil med panteobligasjonen til nederlenderne. Et annet forhold med Summa er at de overtok hele eiendommen min på Mallorca i juni i år. Det har de i alle fall tjent åtte millioner kroner på, sier Ole Christian Bach.

Han påstår videre at flere sentrale kreditorer som nå har fremmet krav i boet til eks-samboeren, har tjent store millionbeløp på investeringer i virksomheter han har bestyrt.

-  Min Porsche turbo

-  Noen har tjent mellom 20 og 30 millioner kroner.Når det gjelder konkursboet i bilutleiefirmaet Elite Rental i Fredrikstad, sier Bach:

-  Det selskapet var i realiteten konkurs allerede da jeg overtok. Jeg forstår at bostyret der etterlyser en Porsche turbo, men den er gjort opp med selskapet mitt i Tyskland, altså HSÖ Medienberatung GMBH. Det er visstnok også krangel om hvem som eier en Jaguar, men der har jeg ikke noe å tilføre.

-  I tillegg til grovt bedrageri, er du siktet for dokumentforfalskninger?

-  Det var ikke min idé. Noen kopierte panteobligasjoner. De ble så gode at vi ikke kunne se forskjellen på de originale papirene og kopiene. De ble brukt overfor fem långivere, men det var ikke meningen å bedra noen. Min hensikt har vært å gjøre opp for lånene som ble tatt opp fra privatpersoner. Ingenting har endret på det. Pengene kommer i løpet av våren 2005.

Ole Christian Bach er opptatt av å si følgende gjennom Dagbladet:

-  Min eks-samboer har aldri møtt noen av kreditorene. Hun har ikke hatt noe som helst med dem å gjøre. Den eneste hun har møtt er Vaske-Bakke, og det har sin naturlige forklaring i at vi bodde i huset hans.

Les også:

USANNHETER: Ole Christian Bach påstår at flere av kreditorene hans kommer med usannheter når de forklarer kravene mot ham. - Noen har tjent mellom 20 og 30 millioner kroner.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media