- Har man gjort noe sånt, må man stå for det man har gjort

Johan Baumann, gruppeleder i Drammen Høyre, mener det var klokt av Tor Johannes Helleland å stå frem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det ble i dag kjent at det er bystyrerepresentant for Høyre i Drammen, Tor Johannes Helleland (23), som urettmessig har skaffet seg tilgang til private bilder av flere kvinner og publisert disse på et pornografisk nettsted.

Johan Baumann, gruppeleder i Drammen Høyre, uttaler seg om saken på vegne av Høyres bystyregruppe i Drammen.

- Jeg fikk meldingen om at det er Tor Johannes som står bak dette i går ettermiddag. Jeg ble veldig lei meg, det er en veldig kjedelig og trist sak. Det er trist at en Høyrerepresentant i vårt bystyre har gjort dette. Jeg beklager veldig på vegne av de dette har gått utover, sier Baumann til Dagbladet.

- Forferdelig vondt Baumann påpeker også at Tor Johannes Helleland (23) er en ung mann, som også har det veldig vondt.

- Vi sitter også med en ung mann som har det forferdelig vondt med det han har gjort. Han har rådført seg før han valgte å gå ut i media, og jeg kan være den første til å si at det var klokt å gjøre det. Har man gjort noe sånt, må man stå for det man har gjort, sier han.

Baumann forteller at det er mange i Drammens bystyre som er triste og sjokkerte som følge av nyheten, og sier at det er vanskelig å spå Hellelands fremtid i politikken.

- Det verste er selvsagt handlingen, men også hensynet til at dette var en gutt som hadde en lys fremtid i politikken fremfor seg, sier han.

- Har tatt konsekvensene Baumann sier at Helleland har søkt permisjon ut denne perioden, noe Baumann mener han har gjort rett i.

TRIST: Johan Baumann, gruppeleder i Drammen Høyre, forteller at han er veldig lei seg i lys av hendelsen. Foto: Høyre
TRIST: Johan Baumann, gruppeleder i Drammen Høyre, forteller at han er veldig lei seg i lys av hendelsen. Foto: Høyre Vis mer

- Han har tatt konsekvensene, men det er klart at han har en vanskelig vei videre i politikken.

Tor Johannes Hellelands far er stortingsrepresentant for Høyre Trond Helleland og hans mor er Jannike Thorsen som er bystyrepolitiker for Høyre i Drammen. Trond Helleland er i dag gift med stortingsrepresentant for Høyre Linda Hofstad Helleland.

- Hans mor er også aktiv i politikken i Høyres bystyregruppe. Foreldrene hans har et dobbelt problem; for det første er de foreldre og stemor, og Tor Johannes har også et nært forhold til stemoren. De har det forferdelig vondt, og i tillegg er det den politiske situasjonen. Jeg er sikker på at Linda og Trond vil stå på frem mot valget, jeg kjenner Trond såpass godt at jeg vet han vil stå frem og svare på spørsmål i denne saken, sier Baumann.

BEKLAGER: Tor Johannes Helleland (23) sendte i dag ut en beklagelse, der han skriver at han er svært lei seg for det han har gjort. Foto: Drammen kommune
BEKLAGER: Tor Johannes Helleland (23) sendte i dag ut en beklagelse, der han skriver at han er svært lei seg for det han har gjort. Foto: Drammen kommune Vis mer