Har mer enn bare damer

Michael Hutchence har damer. Masse damer. Kjente damer. Pene damer. Først var det Kylie Minogue, deretter Helena Christensen. Og så rappa'n Paula Yates fra Bob Geldof. Men vet dere hva? Herr Hutchence har et band også.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noen rockere har det slik. De ender opp med å bli langt mer kjent for damene sine, enn for bandet de spiller i.

- Joda, det er litt sprøtt, innrømmer Michael. Vi møter han på Grand Hotel i Oslo, hvor han er gjest sammen med to av de andre i bandet han spiller i. Jon Farriss og Kirk Pengilly heter de.

Bandet er Inxs, om det skulle ha gått deg hus forbi. De kommer fra Australia, og i år er det 20 år siden de begynte å spille sammen. For ti år siden var de et av verdens aller største rockeband.

Rå og sliten

Plata «Kick», med singler som «Need You Tonight» og «Devil Inside», gjorde det lynskarpt over hele verden. Siden har det gått nedover. Særlig i Statene, der de har vært helt borte fra listene de siste åra. Men nå har Inxs laget ei ny plate. «Elegantly Wasted» heter den, og den er ganske så tøff.

- Denne gangen ville vi være rå og freshe , forteller Michael. Han inntar horisontalen, super i seg litt kaffe og ser egentlig litt sliten ut. Kanskje det er sant - at han og Paula tar narkotika sammen. Det er ille, ettersom de to nylig fikk et barn. Men politiet har funnet opium og - fy, fy - porno i leiligheten deres i London. Så noe må det være.

Kjempetabbe

Michael er ikke så sugen på å prate om disse tingene. Men han synes det er lite stas at det engelske politiet snuser rundt i kåken hans.

- Det var en kjempetabbe å flytte fra Australia til London. Jeg burde aldri ha gjort det, sier Michael, som nå er i ferd med å ta Paula og ungen med til Australia.

Michael Hutchence har hatt et turbulent celebritetsliv, og som om ikke det skulle være nok, har også Inxs stått til knes i trøbbel.

- Det gamle plateselskapet hatet oss, snufser Michael, som er i ferd med å pådra seg influensa.

- Det gamle managementet klarte ikke å få til en dritt, fortsetter han.

- Pressebyrået vårt motarbeidet oss, sier han, som om paranoiaen skulle være total.

- Så vi endte opp med å sparke dem alle sammen. Vi er hyggelige folk, men ikke kødd med oss, påpeker Michael med gnist i blikket.

- Nå er vi tilbake på banen med nye folk i ryggen, og jammen om vi ikke er i ferd med å få vår største hit (tittellåta fra den nye plata) i Statene på mange år.

Kjendissprell

Hutchence er veldig klar over at han de siste åra har vært langt mer omtalt for sine kjendissprell enn for Inxs.

- Jeg vet at det har blitt sånn. Jeg liker det ikke. På den annen side gir jeg faen. Vel, nå har vi uansett ei ny skive ute, slik at folk har noe annet enn mitt privatliv å snakke om, sier han med et skjevt smil. For øvrig hører det med til historien at Hutchence har vært mer trofast mot gutta i bandet enn mot damene. Michael har med seg de samme fem som den Sydney-dagen i 77 da Inxs ble til.

Så da er det vel kanskje slik det er, da, Michael: damene går - Inxs består...

HEY BABY! Michael Hutchence (37) har hatt plenty av damer i sitt liv. - Litt sprøtt å bli mer kjent for alle disse damegreiene enn for bandet mitt, Inxs, sier Hutchence. Her flørter han uhemmet med Dagbladets kvinnelige fotograf mens gitarist Kirk Pengilly og trommis Jon Farriss som vanlig må holde seg i bakgrunnen. Foto: EIVOR ERIKSEN