Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Har minutter igjen å leve

Dette bildet er tatt rett før Damilola (10) blir drept. Seks år etter er to tenåringer dømt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag ble to tenåringer dømt for drapet på den ti år gammel nigeriansk-fødte gutten Damilola Olufemi Tyler.Gutten ble drept på vei hjem fra et bibliotek i London for seks år siden. Det er ennå ikke klart hvor streng straff tenåringene vil få, melder nyhetsbyrået AP.

Drapet rystet Storbritannia og skapte en omfattende voldsdebatt.

Brødrene Ricky Preddie (19) og Danny Preddie ( 18) var bare 13 og 12 år gamle da de drepte 10 år gamle Damilola.

Guttene stakk i hjel Damilola med en knust flaske i en trappeoppgang nær hans hjem i Peckham sør-øst i London.

Stort engasjement

Drapet på den unge gutten var førstesidestoff i Storbritannia i en lang periode. Statsminister Tony Blair lovte å gjøre alt i hans makt for å finne morderne.

Preddie-brødrene ble arrestert få dager etter drapet i 2000, men løslatt på grunn av mangel på bevis. Det vakte stor misnøye fra publikum da fire andre tenåringsgutter også ble stilt for retten og frikjent for drapet på tiåringen.

I fjor ble Preddie-brødrene igjen arrestert etter at en teknisk undersøkelse viste spor av Damilolas blod og fibrer fra hans skoleuniform på guttenes klær.

BRUTALT DRAP: Tiåringen ble stukket i hjel med en knust flaske. Alle foto: SCANPIX
BRUTALT DRAP: Tiåringen ble stukket i hjel med en knust flaske. Alle foto: SCANPIX Vis mer

Rasistiske drap

Etterforskningen av drapet på tiåringen var den første store prøvelsen for London-politiet etter at de ble beskyldt for å ha gjort en dårlig jobb med å finne drapspersonene bak det rasistiske drapet på den mørkhudede tenåringen Stephen Lawrence. Ingen er ennå blitt funnet skyldige i det drapet.

Før drapsmennene ble funnet uttrykte tidligere politimester Sir John Stevens at det faktum at de ikke greide å finne Damilolas drapsmenn, var noe av det han angret mest på.

- Vi er veldig fornøyde med at vi endelig har greid å oppnå rettferdighet for Taylor-familien, sa assisterende visepolitimester i London, John Yates, etter at dommen falt i dag.

image: Har minutter igjen å leve
STERKE REAKSJONER: Her legger en ung gutt ned blomster i trappeoppgangen der tiåringen ble drept.
UNG: Damilola Olufemi Tyler rakk bare å bli ti år gammel.
FORELDRENE: Far Richard Taylor og mor Gloria Olufemi etter rettsaken i dag.