Har mistenkte, men vet ikke

Politiet skal ha tre mistenkte i søkelyset for drapet under Stavanger-ranet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NRK Rogaland melder at politiet i Stavanger vet hvem som drepte politimannen Arne Sigve Klungland under ranet i Stavanger.

Klungland var operativ uteleder for politiet da de rykket ut til Norsk kontantservice den 5. april i år. En av ranerne skjøt ham mens han satt i politibilen.

NRK Rogaland melder at politiet tror det er en norsk statsborger av utenlandsk opprinnelse som skjøt og drepte Klungland. Flere vitner skal ha opplyst at raneren snakket norsk og at han hadde lys hudfarge.

Vet ikke

Ovenfor Dagbladet.no benekter politiinspektør Ernst Rossebø at de har sikker identitet på drapsmannen.

- Dette er opplysninger som jeg overhode ikke kan bekrefte. Hva vi sitter inne med av opplysninger vil jeg ikke kommentere, sier politiinspektør Ernst Rossebø til Dagbladet.no.

Han sier de ikke vet hvem som skjøt, og dette bekreftes av flere kilder Dagbladet.no har vært i kontakt med.

Flere kilder opplyser til Dagbladet.no at politiet ikke med sikkerhet vet identiteten på raneren som skjøt Arne Sigve Klungland.

Dermed avviser de meldingen om at etterforskerne vet hvem som drepte den operative utelederen. Politiet jobber ut fra en teori om at drapsmannen er norsk, og Dagbladet.no får bekreftet at navngitte personer er i søkelyset.

Ikke konkret

Dagbladet.no kjenner til at politiet mener tre navngitte personer var med på ranet, men at de foreløpig ikke har noe konkret som knytter de til det som skjedde i Stavanger om morgenen 5. april. Alle tre er en del av de brutale ransmiljøet på Østlandet.

Overfor TV 2/Nettavisen benekter politiet at de kjenner drapsmannen.

Kaldblodig

Politiførstebetjent Arne Sigve Klungland (53) satt ubevæpnet i kommandobilen da ransmannen uten forvarsel avfyrte flere dødbringende skuddsalver fra langt hold. Skuddene gikk rett inn i frontruten og ut gjennom bakruten.

Om lag klokka 08.20 ransdagen kom den erfarne politimannen Klungland i en av de første politipatruljene til Kongsgaten like ved Domkirken i Stavanger sentrum. Politiet hadde da mottatt ransalarm fem minutter før. Væpnede ranerne hadde slått brutalt til mot pengebeholdningen til Norsk Kontantservice like ved. Arne Klungland skulle lede politiaksjonen.

En sivil politimann ble tatt som gissel av ranerne som voktet plassen foran Hotel Maritime.

Han ble truet til å legge seg ned på fortauet av en maskert gjerningsmann med automtvåpen. Mens ransmannen sto på gisselet med den ene foten, løsnet han like etterpå flere skudd mot politibilen som står 70-100 meter lenger bort.

Operativ uteleder Klungland ble skutt og drept momentant med flere skudd fra automatvåpenet. Han skal ha vært i ferd med å ta seg ut av førersetet, men i følge politimester Sønderland er det usikkert om han rakk å komme seg helt ut av bilen da han ble truffet. Klungland var ubevæpnet da skuddene falt.

INNE I LOKALENE: Det tok ranerne bare noen minutter å få med seg millioner av kroner.
DREPT: Arne Sigve Klungland.
SKUTT GJENNOM FRONTRUTA: Arne Sigve Klungland ble truffet av skudd gjennom frontruta på denne politibilen.
<B>FIKK MED SEG 50 MILL: Ranerne kan ha fått med seg over 50 millioner kroner da de ranet Norsk Kontantservice i Stavanger den 5. april i år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer