Frp-nestlederen flyr hjem fra USA til regjeringsforhandlingene:

Har mistet all respekt for Hareide

Frp-nestleder Ketil Solvik-Olsen tar et nådeløst oppgjør med Knut Arild Hareide. Han mener KrF-lederen drev et «utrolig kynisk» spill og jukset med historiefortellingen for å få til samarbeid med Ap.

IKKE IMPONERT: Frp-nestleder Ketil Solvik-Olsen bor nå i Birmingham i Alabama, men kommer hjem til Norge for å være med på regjeringsforhandlingene. Foto: Johannes Worsøe Berg / Dagbladet
IKKE IMPONERT: Frp-nestleder Ketil Solvik-Olsen bor nå i Birmingham i Alabama, men kommer hjem til Norge for å være med på regjeringsforhandlingene. Foto: Johannes Worsøe Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BIRMINGHAM (Dagbladet): I august gikk Solvik-Olsen av som samferdselsminister og ble med på lasset da kona fikk jobb i Birminingham i Alabama.

Etter tre måneder med visumkrøll fikk ekteparet og de to barna endelig flytte over i november. Men allerede i januar setter han seg på flyet tilbake til Norge for å delta i regjeringsforhandlingene med Høyre, Venstre og KrF.

- Jeg har avtalt med Siv at jeg skal fly hjem. Det har jeg også snakket med kona om. Vi er veldig glade for at ungene har kommet så godt inn i lokalsamfunnet her. Hadde det vært hyling og skriking, hadde jeg ikke kunnet reist med god samvittighet, sier Solvik-Olsen til Dagbladet.

Vi treffer ham i den nye, midlertidige hjembyen hvor han har fulgt regjeringssonderingene gjennom mediene og med telefonsamtaler hjem til partileder Siv Jensen og parlamentarisk leder Hans Andreas Limi.

- Jukser

- Hva blir din rolle i regjeringsforhandlingene?

- Jeg regner med at opplegget blir likt da vi satt i Nydalen, på Sundvollen og sist på Jeløya - at hvert parti har tre personer. Da blir det meg i tillegg til Sylvi Listhaug og Siv Jensen. Jeg tror min erfaring fra tidligere forhandlinger vil komme godt med, forklarer Solvik-Olsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer