Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Har mistet annenhver velger i hjemfylket

Usikker plass på Stortinget neste år for Sp-leder Liv Signe Navarsete.

 MOTGANG:  Sp-leder Liv Signe Navarsete (t.h) gir en uforbeholden unnskyldning til Senterungdommens leder Sandra Borch etter utskjellingen på Dyrøy på en pressekonferanse tirsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix.
MOTGANG: Sp-leder Liv Signe Navarsete (t.h) gir en uforbeholden unnskyldning til Senterungdommens leder Sandra Borch etter utskjellingen på Dyrøy på en pressekonferanse tirsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsråd Liv Signe Navarsete mister velgere i hjemfylket, og plassen på Stortinget er usikker, viser en fersk måling fra Senterparti-lederens hjemfylke Sogn og Fjordane.

Navarsete får ikke mer enn 13,1 prosents oppslutning på partibarometeret for Sogn og Fjordane som Respons har gjort for Bergens Tidende.

Det er milevis unna resultatet på 25,2 prosent i stortingsvalget for tre år siden.

La seg langflat Målingen kommer midt i en svært tøff uke for Navarsete, som toppet seg tirsdag med at hun måtte diskutere sin tillit og lederstil med sentralstyret i partiet.

Hun ga også Senterungdommens leder Sandra Borch en uforbeholden beklagelse for utskjellingen i midten av september.

Ola Borten Moes støttespillere tar nå til orde for å skifte ut Sp-lederen allerede til våren, skriver Adresseavisen.

Dersom målingen blir identisk med valgresultatet neste år, kan Sp-lederen ryke rett ut av Stortinget, selv om partiet er det tredje største i fylket.

Mister ett mandat Årsaken er befolkningsutviklingen i fylket som kun vil ha tre sikre distriktsmandater, mot fire i dag.

Med en så dårlig oppslutning vil Navarsete være avhengig av et usikkert utjevningsmandat for å bli gjenvalgt på Stortinget, skriver avisa.

Valgeksperter mener imidlertid at partiets evne til å mobilisere i Sogn og Fjordane vil sikre Navarsete stortingsplassen.

(NTB).