-  Har mistet en nær venn og god kollega

Den drepte 34-åringen var hovedtillitsvalgt ved Grønland politistasjon og etterlater seg tre små barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Han nøt stor tillit, var en positiv person, og anerkjent både for det faglige og menneskelige, sier Arne Jørgen Olafsen, leder i Oslo Politiforening.

Den drepte 34-åringen var hovedtillitsvalgt på Grønland politistasjon, Norges største politistasjon. Han arbeidet ved etterforskningsavdelingen, og satt også i styret i Oslo Politiforening.

-  Han er allerede dypt savnet. Vi har mistet en nær venn og kollega, og det har vært flere tunge stunder i dag, sier Kåre Stølen, stasjonsmester ved Grønland politistasjon.

Minnestund

Det ble i går avholdt en minnestund for hele Oslo-politiet, en egen minnestund på politihuset på Grønland og det ble lagt ut en kondolanseprotokoll for å minnes den drepte kollegaen og vennen.

Alle Dagbladet har snakket med beskriver avdøde som en tillitsfull, dyktig og engasjert politibetjent.

-  Han var en samvittighetsfull, grundig og engasjert politimann. Han gjorde en veldig god innsats for å ivareta rettighetene til medlemmene, sier Arne Jørgen Olafsen.

-  Dette er bare trist. Han hadde stor tillit og integritet. Dette er verst for familien, men det er også trist for oss. Vi har mistet en dyktig tjenestemann og tillitsvalgt, sier Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund til Dagbladet.

Dypt respektert

-  Han hadde pågangsmot og samarbeidsegenskaper utover det vanlige, og var et veldig positivt innslag i politikorpset. Han var en høyt respektert kollega, både faglig og sosialt. Han var trivelig, kom lett i kontakt med folk og var en utmerket politimann, sier Torkil R. Iversen, sekretær i Oslo Politiforening og politibetjent ved Grønland politistasjon.

Han kjente avdøde godt gjennom arbeidet i Oslo Politiforening og fra tida da de jobbet sammen i ordensavdelingen i Oslo.

34-åringen skal ha flyttet fra sin tidligere partner for ei tid siden, og etterlater seg tre små barn. Han kommer opprinnelig fra et tettsted i Sogn og Fjordane, men har vært bosatt i Østlands-området i over 10 år.

MISTET KOLLEGA: Politifolkene på åstedet måtte jobbe med drapet på en kollega. Her er de samlet rundt stedet der den drepte lå.