PÅ VEI TIL BEIJING: Boeing 777-flyet var på vei fra Kuala Lumpur til Beijing da det forsvant fra radaren. Foto: Bing Maps
PÅ VEI TIL BEIJING: Boeing 777-flyet var på vei fra Kuala Lumpur til Beijing da det forsvant fra radaren. Foto: Bing MapsVis mer

Har mistet kontakt med passasjerfly med 239 om bord

Befant seg trolig over Sørkinahavet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Malaysia Airlines har mistet kontakt med et passasjerfly som tok av fra flyplassen i Kuala Lumpur, opplyste selskapet selv i natt.

Det skal ha vært totalt 239 personer om bord på rute MH370, blant dem 227 passasjerer. To av dem spedbarn.

Kina har sendt to skip for å søke etter flyet i Sørkinahavet, melder den kinesiske kanalen CCTV. Flere medier melder at flyet mistet kontakten rett over sjøen i Sørkinahavet.

- Mistet all kontakt Flyselskapet opplyser at passasjerene er fra 13 ulike land, men det skal ikke være noen nordmenn blant passasjerene (se faktaboks for informasjon om nasjonalitet).

- Vi beklager dypt at vi har mistet all kontakt med rute MH370. Våre tanker er med alle de berørte og deres familie, sier operasjonssjef Ahmad Jauhari Yahya i Malaysia Airlines.

Han bekrefter at selskapet nå jobber med å varsle pårørende.

Overfor CNN opplyser han at det ikke hadde kommet noen meldinger om problemer eller liknende før flyet forsvant.

Mysterium hvor det forsvant Det er uklart hvor flyet befinner seg, men ifølge det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua forsvant flyet fra radarne mens det befant seg i Vietnam-kontrollert luftrom.

Ifølge nyhetsbyrået mistet flyet kontakt og radarsignal over Ho Chi Minh-byen i Vietnam. Flyet skal ikke ha kommet inn i kinesisk flyrom.

- Vi har ingen idé om hvor flyet kan være, sier selskapets visepresident for operasjoner Fuad Sharuji til CNN.

Det hadde drivstoff for sju og en halv time, og ville dermed ha sluppet opp for drivstoff åtte timer etter avgang.

De anerkjente nettsidene Flight Aware og Flight Radar, som sporer hvor alle verdens fly befinner seg, har ulike steder registrert som siste punkt. Mens sporene etter flyet stopper i Malaysia på Flight Aware, er det siste sporet på Flight Radar i Siambukta.

Flyselskapet selv bekrefter at flytårnet ved Subang-flyplassen i Malaysia mistet kontakt med flyet, da det var på vei fra Kuala Lumpur til Beijing.

- Malaysia Airlines jobber nå med myndighetene, som har iverksatt en søk- og redningsaksjon for å lokalisere flyet.

Forsvant i går kveld Flyet mistet kontakt med tårnet klokka 2.40 lokal tid, altså klokka 19.40 norsk tid. Flyet tok av fra Kuala Lumpur 00.41, og var ventet i Kinas hovedstad rundt seks timer seinere.

Har mistet kontakt med passasjerfly med 239  om bord

Flyet er av typen Boeing 777-200, og flyprodusenten opplyser på Twitter at de overvåker situasjonen nøye.

- Vi følger nøye med meldingene om Malaysias rute MH370. Våre tanker er med alle om bord.

Malaysia Airlines er et av Asias største flyselskap og er regnet som et trygt selskap med få uhell. Boeing 777 er også en svært trygg flytype som har hatt få uhell.

MYSTERIUM: Det er uklart hvor flyet fra Malaysia Airlines befinner seg. Overfor er to anerkjente nettsider som sporer flytrafikken. Flightradar24.com mistet kontakt med flyet over Siambukta, mens Flight Aware mistet kontakt allerede over fastlandet i Malaysia. Foto: Skjermdump
MYSTERIUM: Det er uklart hvor flyet fra Malaysia Airlines befinner seg. Overfor er to anerkjente nettsider som sporer flytrafikken. Flightradar24.com mistet kontakt med flyet over Siambukta, mens Flight Aware mistet kontakt allerede over fastlandet i Malaysia. Foto: Skjermdump Vis mer

• Selskapet har opprettet et krisenummer på pårørende: +603 7884 1234.

• Saken oppdateres.

FLYET: Det er et Boeing 777-200 som nå er savnet. Her er fly av samme type på flyplassen i Kuala Lumpur i Malaysia. Foto: AFP Photo/NTB Scanpix
FLYET: Det er et Boeing 777-200 som nå er savnet. Her er fly av samme type på flyplassen i Kuala Lumpur i Malaysia. Foto: AFP Photo/NTB Scanpix Vis mer