- Har mistet kontrollen over kriminaliteten

Frp vil skjerpe strafferammene.

VIL HA SLUTTE PÅ TIGGINGEN: I disse politiske valgtider er de politiske motstanderne sjeldent enige. Siv Jensen og Knut Storberget synes å møtes på én sak -  få vekk tiggerne fra gatene. 
Arkivfoto: SCANPIX
VIL HA SLUTTE PÅ TIGGINGEN: I disse politiske valgtider er de politiske motstanderne sjeldent enige. Siv Jensen og Knut Storberget synes å møtes på én sak - få vekk tiggerne fra gatene. Arkivfoto: SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiet vil at kommunene skal få adgang til å innføre lokale politivedtekter for å få slutt på tiggingen.
ustisminister Knut Storberget (Ap) mener at kommunene har slik hjemmel i dag.


Et unødvendig forslag, mener justisminister Knut Storberget (Ap), og viser til at kommunene allerede har en slik hjemmel i politilovens paragraf sju som handler om plagsom atferd, også forøvet av tiggere.

På en pressekonferanse i dag viste partileder Siv Jensen til at Oslo tidligere i år søkte om å innføre vedtekter mot tigging, men fikk nei av justisministeren.

- Har mistet kontrollen

Jensen kom ellers med kraftig kritikk av den rødgrønne justispolitikken og varslet kraftige tiltak i Frps 100-dagersplan som partiet vil presentere før valget.

- Regjeringen har mistet kontrollen over kriminaliteten. For mange saker henlegges og oppklaringsprosenten har falt. Dette rammer hverdagen til folk, sa Jensen.

- Det som er viktig nå er å få slutt på den helt uakseptable atferden som vi ser enkelte bedriver, enten det er trusler, vold, narkotikasalg eller husinnbrudd. Vi har sagt at vi har nulltoleranse i slike saker, og der skal politiet gripe inn, sier Storberget til NRK.

Han sier seg glad for at politiet de siste sommermånedene har pågrepet mellom 100 og 200 personer for slike forhold.

30 år for drap

Mandag varslet ellers Fremskrittspartiets justispolitiske talsmann, Jan Arild Ellingsen, at Frp i løpet av den neste stortingsperioden vil foreslå en kraftig økning av strafferammen for drap.

- Maksimumsstraffen for drap bør heves til 30 års fengsel, sier han.

I dag er maksimumsstraffen 21 år, mens en gjennomsnittlig drapsdom er på drøyt 10 år.

(NTB)