Har mistet respekten for Ap

Elin Hauge (25) og Kristel Helland Hansen (30) kunne ikke tenkt seg å stemme på Arbeiderpartiet slik det framstår i dag. - Jeg tror Anniken Huitfeldt har truffet spikeren på hodet med sin beskrivelse av Ap som et gubbevelde, sier Kristel Helland Hansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet møter de to høyt utdannede kvinnene på en kafé i Oslo. De har ett råd til Ap:

- Gå ut blant folk og lytt til det de har å si. - Det virker som om de har murt seg inne på styrerommet og ikke ser skogen for bare trær. De må jo spørre seg selv: Hva skal partiet stå for? For meg kan de gjerne være et pensjonistparti, sier Helland Hansen.

- Mitt inntrykk er at de er mer opptatt av personer enn visjoner for tida. Uttalelsen fra Thorbjørn Berntsen taler jo for seg selv, så dårlig og lite gjennomtenkt som den er, mener Elin Hauge (25).

- Finnes det noe parti som dere føler tar kvinner på alvor?

- Politikken er jo generelt preget av eldre menn. Men Ap kunne ha mye å lære av Kristian Halvorsen og SV. Hun er en klar og sterk politiker. Hun er også mor og appellerer til oss som kvinner. I denne sammenhengen er Ap blitt et parti med gamle gubber som krangler med hverandre. Ved å få unge kvinner inn i politikken vil også partiets profil og tankegods endre seg.

- Slike kommentarer som Berntsen serverer, får en i alle fall til å miste respekten for Ap, sier Hauge.