Har møtt opp på jobb uten betaling for å følge med på stormen «Karen», sendte ut skjult bønn til Kongressen

«Please pay us».

SKJULT KODE: Værmeldingen for sørlige og sørvestlige deler av Alaska handler om vær og vind - og lønn. Foto: Skjermdump/NWS
SKJULT KODE: Værmeldingen for sørlige og sørvestlige deler av Alaska handler om vær og vind - og lønn. Foto: Skjermdump/NWSVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Av og til kan det lønne seg å lese mellom linjene...

Det var kanskje det meteorologen ved National Weather Service (NWS) som sendte ut værmeldingen for sørlige og sørvestlige Alaska tenkte da han sendte ut en en melding som tilsynelatende bare ser ut som en vanlig prognose.

Skjult bønn om lønn Men det er trolig noe helt annet, melder Popular Science. For om man leser prognosen loddrett og ikke vannrett, kommer følgende beskjed fram: «P-L-E-A-S-E-P-A-Y-U-S» - altså «please pay us» (vær så snill og betal oss).

Mye tyder derfor på at prognosen ikke bare var ment for befolkningen i Alaska, men som en skjult bønn til Kongressen - som fremdeles krangler om budsjettet. Kranglingen har ført til at de fleste offentlige virksomheter holder stengt og at hovedstyrken på 800 000 av de ansatte har blitt permittert uten lønn.

Meteorologene ved NWS er ansvarlige for blant annet å varsle USA om ekstremvær. Det har ført til at mange av de ansatte har tatt jobben på alvor - og troppet opp på kontorene uten å få lønn.

Orkanfare Dette skjer samtidig som den tropiske stormen Karen bygger seg opp rundt Mexicogolfen, og er ventet å være det første uværet som truer USAs kyst i 2013. Karen er ventet å treffe USA et sted mellom New Orleans og Tallahassee som en mulig kategori 1-orkan.

- Ingen vet når noen kommer til å få betalt, sier fagforeningssjef Dan Sobien til Popular Science.

I går ble det imidlertid vedtatt at alle de statlig ansatte vil få etterbetalt lønningene sine når budsjettkrisa er ferdig.

Samtidig ble det klart at at Pentagons sivilt ansatte som bidrar til «moralen, velferden, evnene og beredskapen» for militære tjenestemenn i henhold til loven kan unntas fra stengingen

- Jeg forventer at vi kan redusere betraktelig sivile permitteringer, sa forsvarsministeren.