Har mottatt 300 tips

KRISTIANSAND (Dagbladet): Politiet har hittil fått inn 250 tips i barnedrapssaken i Kristiansand. Fem politimenn jobber bare med å ta imot tips i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 40 polititjenestemenn jobber intenst med å sikre spor, ta imot tips og avhøre vitner. Så langt har politiet ingen mistenkte i saken. De vil ikke si noe om drapsvåpenet og skal heller ikke kjenne det nøyaktige tidspunktet for drapene.

- Vi har ikke mye nytt. Det er tidlig i etterforskningen, sa kriminalsjef Arne Pedersen ved Kristiansand politidistrikt på pressekonferansen i ettermiddag.

Tre tekniske åstedsgranskere fra Kripos og en åstedsgransker fra Kristiansand politidistrikt jobber fortsatt med å sikre bevis på åstedet. Det er meldt regn i kveld, og det er viktig for etterforskerne å forhindre at eventuelle bevis blir ødelagt av været.

En stor del av det poplære turområdet er avsperret og vil bli det i lengre tid framover. Politiet tror at Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) kan ha blitt drept på stedet der de ble funnet, eller at åstedet for drapene er i nærheten av funnstedet.

De to jentene ble hentet ut med begravelsesbil i ettermiddag og skal fraktes til Rettsmedisinsk institutt ved Rikshospitaket i Oslo. Politiet håper på å få en foreløpig obduksjonsrapport i morgen formiddag.

Politiet har engasjert 20 personer til rundspørring i Grims-området, der fedrene til de to jentene bor.

Politiet har også tatt kontakt med personer i det narokomane miljøet, som ofte samles på den såkalte «Syretoppen», et par hundre meter fra der jentene ble funnet.

Ved 16.30-tida er rundt 30 personer avhørt som vitner i saken. Kriminalsjef Pedersen tror at politiet kommer til å finne bardemorderen:

- Vi har mye interessant materuale å jobbe med, og tipsene strømmer fortsatt inn.