Har mottatt, mottatt, mottatt, mottatt. . . -1647 ganger

Da sluttet Siri-Ann å telle. Politidirektoratet: vil vurdere å endre.

 I OVERKANT KORREKT:  Arkivleder Siri-Ann Furulund i Follo politidistrikt hadde 1647 identiske mailer i innboksen og på skjermen: "Postkasse Ves..Automatisk kvittering for mottak av Deres E-mail (ikke sva...". Da sluttet hun å telle. Men det stoppet ikke der. FOTO: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET.
I OVERKANT KORREKT: Arkivleder Siri-Ann Furulund i Follo politidistrikt hadde 1647 identiske mailer i innboksen og på skjermen: "Postkasse Ves..Automatisk kvittering for mottak av Deres E-mail (ikke sva...". Da sluttet hun å telle. Men det stoppet ikke der. FOTO: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Vestby kommune skulle rutinemessig varsle Follo politidistrikt om at det var blitt noen nye, bebodde adresser i Østbyveien.

Politiet kvitterte for mottatt mail. Og jamen kvitterte ikke Vestby kommune for mottatt kvittering, også.

Så startet pingpong-slagene mellom de to etatene. Mail-utvekslingen gikk helt bananas.

- Det begynte med at Vestby kommune sendte sin første mail klokka 15.40. Ved 08-tiden morgenen etter hadde vår automatiske nyinstallasjon svart 1647 ganger. Og Vestby kommune hadde kvittert for like mange mottak. Da sluttet vi å telle og gikk på seminar.

- Det hadde fortsatt hele dagen da vi var tilbake på ettermiddagen, sier en lettere undrende, men likevel lattermild arkivleder Siri-Ann Furulund i Follo politidistrikt til Dagbladet.

Ikke første gang
- Hva i all verden er dette for slags konstruksjon ?

- Det startet for noen uker siden da vi skulle få installert automatisk svar på mail-mottaket utenom kontortid. Oppskriften kom fra Politiets IKT-tjeneste sentralt. Vi fikk nesten panikk da vi testet. Da smalt det over 500 mailer fram og tilbake. Den gangen var det også Vestby kommune som skulle fortelle om noen ny adresser. Og det har vært noen andre tilfeller også, sier arkivlederen.

Hun og kollegene har fått en forklaring om at det skal ha vært en automatisk stopp-ordning, som ikke har fungert etter 10 minutters «mailkrig», som planlagt.

Politidirektoratet: - Meningsløst
Dagbladet har spurt Politiets IKT-tjeneste om hvordan de gigantiske repetisjonsøvelsene oppstår.

Svaret fra Politidirektoratet tyder på at det ikke dreier seg om bare en lokal Follo-Vestby-krig:

«Dette kan oppstå i politidistrikter som har satt opp automatisk svar på postmottakene sine. Hvis avsenderen også har satt opp automatisk svar (autoreply), får vi e-post som går fram og tilbake mellom politiet og avsenderen.

Dette gjør at postmottakene kan motta flere hundre meningsløse automatiske svar i løpet av kort tid.  

Vi har rutiner for å oppdage at slike mailstormer oppstår, og for å stanse dem manuelt, men det er viktig å være påpasselig slik at man ikke stopper e-poster som ikke skal stoppes. Politiet vil vurdere om det er grunnlag for å endre bruken av autoreply.»

- Ikke svar på denne mailen
For sikkerhets skyld - her er førsteutgaven av de 1647 mailene:

«Follo politidistrikt har mottatt din henvendelse. Vårt elektroniske postmottak er betjent på hverdager i tiden 0800 - 1500. Dersom henvendelsen haster, ber vi om at du tar kontakt på telefonnummer 02800, evt. politiets nødnummer 112. Informasjon om politiets oppgaver og tjenester kan du finne på www.politi.no. Ikke besvar denne e-posten. Med vennlig hilsen Follo politidistrikt.»

Og så kvittering for mottatt:

«Automatisk kvittering for mottak av Deres E-mail (Ikke svar på denne mailen) Denne kvitteringen bekrefter at din mail er kommet til postkassen post@vestby.kommune.no . Denne postkassen blir sjekket hver virkedag, og all post,  blir daglig videresendt til rett instans for behandling i hht. forvaltningslovens bestemmelser. Med vennlig hilsen Postmottaket Vestby kommune.»