Du leser nå Dagbladet Pluss

Turisthatet inntar Europa:

- Har nådd et «tipping point»

Europa er verdens største turistmarked. Nå har flere storbyer fått nok.

OVERTURISME: Palma de Mallorca er blant byene som er rammet av overturisme. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
OVERTURISME: Palma de Mallorca er blant byene som er rammet av overturisme. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

PALMA DE MALLORCA / OSLO (Dagbladet): De aller fleste av oss elsker ferie, og mange velger å reise til solfylte strender eller sjarmerende byer i utlandet. At et stort antall turister velger å reise til samme destinasjon, byr på problemer for lokalbefolkningen.

Forsøpling, økte boligpriser og kulturarv som ødelegges er blant bivirkningene av masseturismen. Nå har lokalbefolkningen i flere europeiske storbyer fått nok.

Enqui Lopez (55) risikerer å bli kastet ut av leiligheten sin, som ligger sentralt i Palma på Mallorca. Her har lærerinna bodd i ti år.

– Jeg er veldig trist. Jeg betaler, og jeg kan betale litt mer leie om nødvendig. Men situasjonen er veldig kaotisk. Ingen vet hva som vil skje i nær framtid, sier hun til Dagbladet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.