Angrepet på Kongressen:

- Har nettopp tatt ut søpla

Onsdag morgen forlot Donald Trump Det hvite hus for siste gang som president.

WASHINGTON, D. C.: Debbie Anthony har kommet til hovedstaden for å feire Biden. - De har tatt ut søpla fra Det hvite hus, sier hun. Reporter: Vegard Kvaale. Video: Jesper Nordahl Finsveen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

WASHINGTON, D.C. (Dagbladet): Sekunder etter at Joe Biden ble utropt til vinner av høstens presidentvalg, kastet Debbie Anthony seg over tastaturet og bestilte hotell i og flybilletter til USAs hovedstad.

For første gang i livet ville hun delta på en innsettelsesseremoni, og feire begivenheten i Washington D.C.

Men innsettelsesseremonien til president Joe Biden og visepresident Kamala Harris, likner ikke på noen annen innsettelsesseremoni i amerikansk historie. 25 000 soldater har beleiret hovedstaden, for å sørge for sikkerheten under maktoverføringen, og hele sentrum er nærmest hermetisk stengt.

– Står opp for demokratiet

Tross angrepet på Kongressen 6. januar, ønsket Debbie Anthony, fra delstaten Washington, å komme til USAs hovedstad for å være til stede i hovedstaden under seremonien.

– Jeg er her for å stå opp for demokratiet, og for Joe Biden og Kamala Harris. Ingenting kunne stoppe meg, sier Anthony.

Dagbladet møter Anthony utenfor hotellet hennes, bare noen kvartaler unna Det hvite hus. I en varebil ved siden av henne, sitter det flere soldater fra Nasjonalgarden som gjør seg klare til å bidra i det massive sikkerhetsopplegget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer