«Har noen tatt hånd om ulvens pårørende?»

Emilie Enger Mehl (Sp) reagerer på «disneyfiseringen» av dyr og mener man kunne byttet ut «ulv» med «jente» i sakene om ulven som ble skutt i natt.

SKUTT: Politiet har startet etterforskning etter at en ulv ble skutt i dag morges. Ulven hadde kommet inn på et sauebeite i Sør-Odal i Hedmark. Foto: Politiet
SKUTT: Politiet har startet etterforskning etter at en ulv ble skutt i dag morges. Ulven hadde kommet inn på et sauebeite i Sør-Odal i Hedmark. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Det store spørsmålet er: ble gjenopplivning forsøkt? Kunne ulven blitt fløyet med luftambulanse til nærmeste dyrehospital? Har noen tatt hånd om ulvens pårørende?»

I et bitende ironisk Facebook-innlegg går Senterparti-politiker Emilie Enger Mehl til angrep på politiets uttalelser og mediedekningen etter at en ulv i dag morges ble skutt av en sauebonde.

- Hysterisk «disneyfisering»

Ulven hadde kommet inn på et sauebeite i Sør-Odal i Hedmark og ble ifølge politiet «erklært død på stedet» og at den vil bli undersøkt med tanke på «hvilken identitet den har».

- Jeg må presisere at politiet nå etterforsker saken og at jeg ikke kan konkludere med hva de kommer fram til, men ut fra det vi kjenner til saken kunne like gjerne tittelen vært «Bonde reddet sau fra lidelse og grusom død», sier Emilie Enger Mehl til Dagbladet på telefon fra fiske i Hemsedalsfjellet.

Men politiets uttalelser og mediedekningen, uttaler gjerne Sp-politikeren seg om.

- Dette er en hysterisk «disneyfisering» og menneskeliggjøring av dyr. Ulven omtales omtrent som om den skulle vært et menneske. I dette tilfellet kunne du byttet ut «ulv» med «jente» eller «mann» i sakene i media, det blir veldig dramatisert, sier Mehl.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer