HOMOFIL VIELSE

- Har nok undervurdert denne saken

Venstres Abid Raja oppfordrer KrF til ikke å gjør noe overilt og dramatisk mot Geir Jørgen Bekkevold. KrF-lederen erkjenner å ha undervurdert saken.

TOLERANSE: - Det er en viktig kristen verdi å vise toleranse og jeg er lettet over at KrF-leder Knut Arild Hareide ser ut til å slå ring rundt Geir Jørgen Bekkevold, sier Abid Raja i Venstre. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .
TOLERANSE: - Det er en viktig kristen verdi å vise toleranse og jeg er lettet over at KrF-leder Knut Arild Hareide ser ut til å slå ring rundt Geir Jørgen Bekkevold, sier Abid Raja i Venstre. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bekkevold-saken blir ett av de store temaene når KrFs sentralstyre møtes torsdag morgen. Tidligere denne uka kom det fram at Geir Jørgen Bekkevold hadde viet to kvinner. Det fikk hans kollega på Stortinget, Hans Fredrik Grøvan, til å rase, og han har i etterkant offentlig refset Bekkevold for vielsen.

I forkant av sentralstyremøtet sa Hareide følgende til Dagbladet.

- Det er alltid slik at man kan være etterpåklok. Jeg har nok undervurdert denne saken og engasjementet og uroen det skapte i vårt parti.

Han sier også at partiet er prega av uro.

- Det er leit når medlemmer melder seg ut når vi trenger et sterkere og bedre KrF enn noen gang. Vi sitter i en nøkkelrolle. Vi skal bruke mye tid på de viktige veivalgene vi står overfor denne høsten. Vårt sentralstyre legger de viktigste føringene for vårt strategi, sier Knut Arild Hareide til Dagbladet.

Tar selvkritikk

Krf-lederen mener partiet i tiden som kommer må snakke mer om denne typen saker.

- Og det må jeg ta ansvar for, at vi kanskje ikke har brukt nok tid på å snakke om det. Vi har en tydelig politikk. Vi er det eneste partiet på Stortinget som løfter ekteskapet mellom mann og kvinne, men som et moderne kristendemokratisk parti så har vi også skilt mellom teologiske spørsmål og politiske spørsmål, sier Hareide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer