«Har Nord-Korea tatt over NRKs 17. mai-sending?!»

- Når du sier det, ser jeg at den likner veldig.

NORD-KOREA?: Reaksjonene har ikke latt vente på seg på sosiale medier. Mange mener grafikken under NRKs 17. mai-sending minner om Nord-Koreas flagg. Her programleder Marte Stokstad foran Slottet. Skjermdump: NRK
NORD-KOREA?: Reaksjonene har ikke latt vente på seg på sosiale medier. Mange mener grafikken under NRKs 17. mai-sending minner om Nord-Koreas flagg. Her programleder Marte Stokstad foran Slottet. Skjermdump: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er liten tvil om at Nord-Koreas unge diktator, Kim Jong-un, er en propagandakunstner. Men at han skulle ha noen innflytelse på Norsk Rikskringkasting, er vel lite trolig.

Vel, reaksjonene på sosiale medier har i hvert fall ikke latt vente på seg etter at NRK i dag kjørte i gang den direktesendte 17. mai-sendinga si fra hele landet.

Nord-Korea? Det de aller fleste virker å bite seg merke i er nemlig logoen i det venstre hjørnet av skjermen. Det er riktignok rød, hvit og blå, slik som det norske flagget, men kombinasjonen er noe uheldig.

Verdens mest lukkede diktatur har nemlig den nøyaktige samme fargesammensetningen med blå, hvit og rød. NRK har riktignok utelatt den rød stjernen i midten av flagget, som representerer kommunismen.

«Vittig at NRK gjennomgående bruker Nord-Koreas flagg i 17.maisendingen. Skøyere.» skriver Knut Aafløy på Twitter.

«Har Nord-Korea tatt over NRK sin 17. mai sending?!» skriver Eirik Stafseth.

En annen bruker på Twitter under navnet «macho macho» mener imidlertid flagget minner om det islandske.

- Ser at det likner! - Når du sier det, ser jeg at den likner litt på det nordkoreanske flagget. Den likner veldig faktisk, sier vaktsjef for NRKs 17. mai-sending, Arild Andersen til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.