NORD-KOREA?: Reaksjonene har ikke latt vente på seg på sosiale medier. Mange mener grafikken under NRKs 17. mai-sending minner om Nord-Koreas flagg. Her programleder Marte Stokstad foran Slottet. Skjermdump: NRK
NORD-KOREA?: Reaksjonene har ikke latt vente på seg på sosiale medier. Mange mener grafikken under NRKs 17. mai-sending minner om Nord-Koreas flagg. Her programleder Marte Stokstad foran Slottet. Skjermdump: NRKVis mer

«Har Nord-Korea tatt over NRKs 17. mai-sending?!»

- Når du sier det, ser jeg at den likner veldig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er liten tvil om at Nord-Koreas unge diktator, Kim Jong-un, er en propagandakunstner. Men at han skulle ha noen innflytelse på Norsk Rikskringkasting, er vel lite trolig.

Vel, reaksjonene på sosiale medier har i hvert fall ikke latt vente på seg etter at NRK i dag kjørte i gang den direktesendte 17. mai-sendinga si fra hele landet.

Nord-Korea? Det de aller fleste virker å bite seg merke i er nemlig logoen i det venstre hjørnet av skjermen. Det er riktignok rød, hvit og blå, slik som det norske flagget, men kombinasjonen er noe uheldig.

ORIGINALEN: Slik ser altså Nord-Koreas flagg ut. Foto: Wikipedia Commons
ORIGINALEN: Slik ser altså Nord-Koreas flagg ut. Foto: Wikipedia Commons Vis mer

Verdens mest lukkede diktatur har nemlig den nøyaktige samme fargesammensetningen med blå, hvit og rød. NRK har riktignok utelatt den rød stjernen i midten av flagget, som representerer kommunismen.

«Vittig at NRK gjennomgående bruker Nord-Koreas flagg i 17.maisendingen. Skøyere.» skriver Knut Aafløy på Twitter.


«Har Nord-Korea tatt over NRK sin 17. mai sending?!» skriver Eirik Stafseth.

En annen bruker på Twitter under navnet «macho macho» mener imidlertid flagget minner om det islandske.

- Ser at det likner! - Når du sier det, ser jeg at den likner litt på det nordkoreanske flagget. Den likner veldig faktisk, sier vaktsjef for NRKs 17. mai-sending, Arild Andersen til Dagbladet.


Han sier imidlertid dette er langt fra noen «snik-Kim Jong-un-ifisering» fra statskanalens side.

- Det er en del av grafikken som ble laget i forbindelse med grunnlovsjubileet i fjor. Det er ingen flagglogo, sier han.


Andersen koster også på seg en liten latter når han får høre om noen av reaksjonene.

- He, he. Vi får tåle det, sier han.