- Har nye bevis i Orderudsaken

Advokaten tror Per og Veronica kan bli frikjent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Advokat Sigurd Klomsæt sier det er funnet nye tekniske bevis i Orderudsaken. Målet er å få Per og Veronica Orderud og Lars Grønnerød frikjent for trippeldrapet i 1999.

- Vi påberoper oss nye tekniske bevis, men hva slags bevis det er snakk om kan jeg ikke gå ut med ennå, sier advokaten til Telemarksavisa.

Til høsten vil advokaten begjære saken mot sin klient Lars Grønnerød gjenopptatt. Samtidig varsler han at også advokatene Frode Sulland og Erling Lyngveit, som bistår Orderud-ekteparet, vil begjære deres sak gjenopptatt.

På spørsmål om ikke Kristin Kirkemo Haukelands sak vil bli gjenopptatt, svarer Klomsæt:

- Etter hva jeg har forstått er hun fornøyd med dommen. Og det sier vel det meste.

Gisli Gudjonsson reiser ifølge avisa til Ullersmo fengsel i dag for å utføre personlighetstester på Grønnerød. Gudjonsson har tidligere testet Per Orderud, og konkluderte den gang med at han ikke fremstod som noen drapsmann.

Sigurd Klomsæt kom inn som Grønnerøds forsvarer i 2003, etter at Grønnerød hadde forkastet Morten Kjensli og Steinar Wiik Sørvik. Siden den gang skal advokaten ha jobbet jevnt og trutt mot en gjenopptaking av saken.

Klomsæt arbeider med saken sammen med privatetterforsker Harald Olsen og den islandske psykologiprofessoren Gisli Gudjonsson. Den samme trioen bistod i sin tid fetteren til Birgitte Tengs i ankesaken der han ble frikjent for drapet.

TRIPPELDRAPSDØMTE:Per og Veronica Orderud ble dømt til 21 års fengsel for medvirkning til drapene på Orderud gård Foto: Scanpix
TRIPPELDRAPSDØMTE:Per og Veronica Orderud ble dømt til 21 års fengsel for medvirkning til drapene på Orderud gård Foto: Scanpix Vis mer
- HAR NYE BEVIS: Lars Grønnerøds forsvarer Sigurd Klomsæt sier det finnes nye beviser som kan frikjenne Grønnerød og Per og Veronica Orderud.
KAN FÅ SAKEN GJENOPPTATT: Lars Grønnerød ble dømt for uaktsom medvirkning til drapene.