- Har ødelagt en hel familie

GÖTEBORG/OSLO (Dagbladet): Tone Sivertsen og Sveinung Lura fra Stavanger trives på Åby Camping. Men fredag ettermiddag ødela voldtekten all ferieidyll.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har selv tre barn, og blir rasende når jeg tenker på hvordan familien fra Oslo har det nå. De hadde sikkert hatt en topp sommerferie, var klare til å resie hjem - og så får de dette i fanget. Hele familien er ødelagt for år framover, frykter Tone Sivertsen.

Akkurat som foreldrene til seksåringen var samboerparet ute og handlet da overgrepet skjedde.

- Da vi kom tilbake til campingplassen, krydde det av politi. Ved inngangen sto to voksne som trolig var foreldrene. Jeg sa til Sveinung at «de to har kanskje mistet en unge».

Sivertsen og Lura bor i telt innerst på det store campingområdet. Det var i skogkanten her at politiet konsentrerte letingen. De gikk rundt med hunder. Stemningen var litt uhyggelig, sier Tone Sivertsen.

Samboerparet mener sikkerheten ved Åby Camping er for dårlig:

- Plassen burde vært bedre inngjerdet og muligens hatt en ordning med id-kort. Tilfeldige folk kommer inn, bruker dusjene og bommer røyk. Spesielt nå i sommervarmen bør sikkerheten være bedre. Pedofile oppsøker jo slike steder, mener Stavanger-kvinnen.