Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Har økt nikotin-innholdet med ti prosent

Tobakksindustrien i USA tviholder på røykerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tobakksindustrien i USA går stadig lenger i å holde på kundene sine. De siste seks årene har nikotininnholdet i amerikanske sigaretter økt med ti prosent, skriver  Svenska Dagbladet

En ny undersøkelse fra Massachusettes viser at 93 prosent av alle sigarettmerker innholder mer nikotin i 2004, enn det de gjorde i 1998. I snitt har innholdet økt med ti prosent. Undersøkelsen viser også at det ikke er noen forskjell i nikotininnholdet i vanlig røyk og i milde sigaretter.

Sigaretter som Camel og Marlboro, som er populære blant unge mennesker, er blant de merkene som har et betydelig høyere nivå nikotin.

Ikke bare de unge er ønsket av industrien. I mentolsigaretten Kool er nikotinnivået 20 prosent høyere enn i 1998. Over to tredjedeler av afroamerikanske innbyggere i USA er meldt å røyke mentolsigaretter.

- Vi vil at helsevesenet skal vite at røykere får i seg mer nikotin nå enn tidligere, og at de derfor kan trenge mer hjelp for å slutte, sier departementssjef Paul J. Cote.

Massachusettes er en av kun tre delstater der tobakksindustrien må oppgi nikotinmengde i sine varer, og den eneste staten som har tall for dette så langt tilbake som 1998.

NIKOTIN innholdet i amerikanske sigaretter har steget med ti prosent de siste årene