BLE FUNNET DØD PÅ HUSKEN: En tre år gammel ble funnet død i mai, etter at øyenvitner tipset politiet om at moren hadde dyttet på husken siden dagen i forveien. Foto: NTB Scanpix/reuters
BLE FUNNET DØD PÅ HUSKEN: En tre år gammel ble funnet død i mai, etter at øyenvitner tipset politiet om at moren hadde dyttet på husken siden dagen i forveien. Foto: NTB Scanpix/reutersVis mer

Har omsider fått svar på mysteriet om det døde barnet som ble dyttet på huska av mora

Var i live da han satt seg i huska.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 24 år gammel kvinne ble i forrige måned funnet på en lekeplass i La Plata sør for Washington i USA, der hun sto og dyttet på sin tre år gamle sønn i en huske.

Politiet rykket ut etter tips fra øyenvitner, som reagerte fordi kvinnen hadde stått og dyttet på husken usedvanlig lenge, kanskje helt siden dagen før.

Da politiet ankom lekeplassen i Wills Memorial Park, kunne de raskt fastslå at den tre år gamle gutten i husken hadde vært død en stund.

Hadde svingt husken i to dager Nå har politiet kommet med enda flere forferdelige detaljer rundt den dystre hendelsen som preget hele USA.

Gutten var i live da han ble satt i husken, opplyser politiet i Charles. Moren hadde stått bak og svingt ham i husken i to dager i strekk.

En rettsmedisiner har fastslått at dødsårsaken skyldes dehydrering og nedkjøling, og obduksjonsrapporten har blitt sendt til fylkesadvokaten, som vil avgjøre om guttens mor kan bli tiltalt. Foreløpig etterforskes hendelsen som et drap. 

Hoppet ut av bil i bevegelse. I rettsdokumenter som The Washington Post har fått tilgang til, kommer det fram at moren var en mer kapabel forelder enn hennes tidligere kjæreste, som hadde begjært full foreldrerett over sønnen. Ekskjæresten var bekymret for barnemorens mentale tilstand etter flere episoder med uberegnelig oppførsel.

Hun skal blant annet ha hoppet ut av en taxi i bevegelse og seinere blitt innlagt på sykehus.

- Jeg tror ikke hun er i stand til å ta vare på sønnen vår, skrev han i sin varetekstbegjæring i mars.

Deprimert og bipolar Moren hadde svingt sin døde sønn i husken i nesten 44 timer, i en delstat hvor temperaturen på nattetid kan synke til under null grader.

Mormoren til gutten har i tidligere intervjuer fortalt at datteren lider av depresjon og er bipolar. Moren til barnet ble innlagt på sykehus kort tid etter sønnens død, men løslatt igjen i tide til begravelsen.