VRAKRESTER: Det er funnet en rekke vrakrester etter det styrtede EgypAir MS804-flygingen. Foto: Reuters / NTB scanpix
VRAKRESTER: Det er funnet en rekke vrakrester etter det styrtede EgypAir MS804-flygingen. Foto: Reuters / NTB scanpixVis mer

Har oppdaget signaler fra EgyptAir-vrakets svarte boks

Melder franske etterforskere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Franske etterforskere bekrefter at de har oppdaget signaler fra en av de såkalte svarte boksene fra det styrtede EgyptAir-flyet.

Airbus A320-flyet styrtet i havet natt til torsdag 19. mai, på vei fra Paris til Kairo med 66 mennesker om bord.

Vrakrester Det er blitt funnet en rekke vrakrester i Middelhavet, og etterforskere har siden forsøkt å finne flyets «svarte bokser» som inneholder ferdsskriveren og taleregistratoren. Etterforskerne sier at de har oppdaget signaler fra en av disse boksene. De svarte boksene kan trolig gi svar på hva som forårsaket styrten.

Nyhetsbyrået AFP meldte først at en av de svarte boksene var funnet, men kom seinere med en kontrabeskjed om at et signal var oppdaget. Nyhetskanalen France24 melder at den franske luftfartsministeren har kommet med opplysningene.

Leteområdet på mer enn 74 kvadratkilometer ligger halvveis mellom havnebyen Alexandria i Egypt og den greske øya Kreta.
Havet er mellom 2 400 og 3 000 meter dypt i området.

Spesialskip Tidligere onsdag opplyste egyptiske myndigheter at et fransk marinefartøy hadde plukket opp signaler som kan stamme fra det styrtede EgyptAir-flyet. Etterforskere har jobbet iherdig for å finne de svarte boksene, som bare har nok batteri til å sende fra seg signaler i fire eller fem uker til, skriver NTB.

Et spesialskip fra et privat selskap som er hyret inn for å berge boksene, var onsdag på vei til området. Skipet har undervannsroboter om bord som kan dykke ned til vraket og hente opp deler. Det skal være på plass på stedet i løpet av en uke.

Franske luftfartsmyndigheter har tidligere sagt at flyet sendte ut automatiske signaler etter at det ble oppdaget røyk i kabinen og en feil i en kontrollenhet noen minutter før flyet forsvant fra radaren.

Saken oppdateres