Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Har oppdaget signaler som kan stamme fra AirAsia-flyets svarte boks

Kan gi svar på hva som forårsaket ulykka.

LETER: Både båter og helikoptere har deltatt i leteaksjonen etter vrakrester fra flyet som styrtet i havet. Foto: EPA/ADEK BERRY / NTB Scanpix
LETER: Både båter og helikoptere har deltatt i leteaksjonen etter vrakrester fra flyet som styrtet i havet. Foto: EPA/ADEK BERRY / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Indonesiske etterforskere har fredag oppdaget signaler som kan stamme fra det forulykkede AirAsia-flyets svarte boks, melder The Straits Time.

Det bekrefter etterforsker Santoso Sayogo i the National Transportation Safety Committee overfor Reuters.

Meldingen kommer dagen etter at det ble kjent at flyets hale var lokalisert.

De såkalte svarte boksene, med ferdsskriver og taleregistrator, kan gi svar på hvorfor ulykken skjedde, er plassert i flyets haleparti.

Ingen overlevende er funnet etter at flyet forsvant på ruta mellom Surabaya i Indonesia og Singapor i romjula.

Tirsdag ble leteområdet utvidet fordi letemannskap mistenkte at sterke undervannsstrømmer kunne skyve vrakdelene lenger vekk fra det siste punktet det var kontakt med ulykkesflyet.

Årsaken til flyulykken er foreløpig ikke kjent, men været var stormfullt og flyet hadde bedt om tillatelse til å få endre kurs.

Indonesiske flymyndigheter har uttalt at AirAsia-flyet ikke hadde tillatelse til å fly Surabaya-Singapor-ruta på ulykkesdagen.


Dagbladet følger saken.