Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Har oppgitt motiv for dobbeltdrapet

Drepte høygravid kone og ufødt barn rett før termin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Drepte sin høygravide kone

I går ble det somaliske miljøet i Norge rystet av nok et drap med somaliere involvert: En 30 år gammel mann i Stavanger knivstakk sin høygravide kone i ryggen, før han varslet politiet om hva han hadde gjort.

Kvinnen døde på sykehuset noen timer etter overfallet. Den høygravide 21-åringen ventet sitt første barn i januar. På sykehuset ble barnet forløst fra morens mage, og legene jobbet intenst for å redde den lille. Men både mor og barn døde med kort tids mellomrom i går ettermiddag.

Drapsmannen på sykehus

Mannen, som ikke snakker norsk, ble avhørt ved hjelp av tolk i går kveld. Han har forklart seg om et motiv for hvorfor han gikk løs på kona med kniv.

- Han har oppgitt et motiv. Avhøret ble gjort ved hjelp av tolk, og vi har ikke fått noen utskrift ennå. Det har vi forhåpentligvis tidlig neste uke, sier politiadvokat Arvid Malde ved Rogaland politidistrikt til Dagbladet.no.

Mannen hadde selv flere lette knivskader etter dramaet i går. Han ligger på sykehus i Stavanger. På grunn av helsetilstanden blir han ikke fremstilt for varetektsfengsling før til mandag. I dag vil han få oppnevnt en forsvarer.

- Sykehuset har bestemt at han skal bli der. Meg bekjent ligger han på en vanlig avdeling, sier Malde.

Den drepte kvinnen er sendt til obduksjon i Bergen. Politiet jobber med å sikre åstedet.

- Vi jobber for fullt med saken, sier Malde.

Siktet for ett drap, ikke to

Ektemannen er siktet for forsettelig drap på kona. Det er den nest-alvorligste tiltalen for drap i Norge. Foreløpig er han ikke siktet for drapet på barnet, men politiet har begynt å undersøke mulighetene for å utvide siktelsen til også å omfatte babyen.

- Han er kun siktet for drapet på kona. En endelig siktelse kommer på et senere tidspunkt. Det kan komme med andre poster der, sier han.

Malde har ikke hørt om liknende saker i Norge. Svangerskapet var fullgått, men siden barnet ikke rakk å bli født og døde som følge av knivstikk mot mor, er det usikkert om barnets dødsfall kan regnes som et eget drap.

- Vi har begynt å undersøke, men vi har ikke trukket noen konklusjoner, sier politiadvokaten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media