Har opplevd marerittet før

For ti år siden forsøkte noen å kidnappe gutt (12) i Olivers familie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Danske aviser skriver i dag at familien til vesle Oliver Chaanhing (5) har opplevd et kidnappingsforsøk tidligere.

For ti år siden prøvde en bande å kidnappe en tolv år gammel gutt  i Olivers familie. Den styrtrike familien driver flere vellykkede restauranter i Danmark, og har drevet i bransjen i 25 år.

Kinesiske bakmenn

Banden som sto bak det mislykkede kidnappingsforsøket i 1998 ble ledet av to kinesiske bakmenn som selv jobbet i restaurantbransjen.

Banden lå på lur i en varebil utenfor familiens restaurant Shangri-La i hjembyen Virum - der også Oliver ble kidnappet i går ettermiddag.

Denne banden var bevæpnet med en spikerpistol - men greide ikke å stikke av med guttungen. Planen deres skal ha vært å holde gutten fanget i en leilighet i Vanløse til familien betalte ut løsepenger for å få ham tilbake.

Den samme banden som sto bak det mislykkede kidnappingsforsøket skal tre uker seinere ha lyktes i å kidnappe datteren (22) til en annen kinesisk restaurantfamilie. Hun ble kidnappet på åpen gate, og kidnapperne krevde en halv million kroner i løsepenger.

Jenta lå i tre døgn lenket til ei seng med håndjern.

Har opplevd marerittet før

Foreldrenes mareritt

I går opplevde familien Chaanhing marerittet på ny - og denne gangen lyktes kidnapperne. Oliver (5) ble revet ut av sin mors armer da hun akkurat hadde hentet ham i barnehagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Familien har i dag sagt at de er sikre på at det vil komme et krav om løsepenger - men politiet vil ikke svare på om det allerede er framsatt et krav.

Familien har i dag bønnfalt folk om å hjelpe dem i jakten på Oliver. Det er gått ut et svært dårlig signalement på de tre kidnapperne, og ingen kan si noe om nasjonalitet eller høyde og kroppsbygning. De forsvant i en bil med falske skilter.

Gutten ble kkidnappet utenfor sin egen barnehage, med flere skrekkslagne vitner som så på. Nå får både personlae, barn og foreldre i Olivers barnehage tilbud om krisehjelp, skriver B.T.

Olivers pappa sier til den danske avisen B.T. at han ikke har noe utestående med noen.

OPPLEVD KIDNAPPING FØR: Familien til Oliver (5) opplevde for ti år siden et kidnappingsforsøk på en tolvåring i familien. Den gangen mislyktes det. Foto: POLITIET
OPPLEVD KIDNAPPING FØR: Familien til Oliver (5) opplevde for ti år siden et kidnappingsforsøk på en tolvåring i familien. Den gangen mislyktes det. Foto: POLITIET Vis mer