JAKTER GJERNINGSPERSON: Politiet har fortsatt ingen mistenkte i saken, etter at en mann fra indre ØStfold ble funnet drept i en leilighet på Majorstua mandag.  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
JAKTER GJERNINGSPERSON: Politiet har fortsatt ingen mistenkte i saken, etter at en mann fra indre ØStfold ble funnet drept i en leilighet på Majorstua mandag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Drapet på Majorstua:

- Har opplysninger om at avdøde hadde en bitcoin-økonomi

Politiet bekrefter at de har fått tips om at Østfold-mannen, som ble drept på Majorstua, hadde en bitcoin-økonomi, og at det blir gjort undersøkelser rundt dette.

Onsdag kveld melder TV 2 at mannen som ble funnet drept i en leilighet på Majorstua mandag, skal ha vekslet Bitcoin i en stor pengesum før han ble drept.

Ifølge kanalen er politiet tipset om at deler av beløpet ble oppbevart i leiligheten.

Undersøker

TV 2 skriver også at kilder i politiet sier til dem at tipset dreier seg om at den avdøde 24-åringen gjorde utbetalingen før han ble funnet knivstukket i leiligheten sin mandag formiddag.

Leder for felles enhet for etterretning og etterforskning i Oslo-politiet, Grete Lien Metlid, bekrefter overfor Dagbladet at hun er gjort kjent med tipset.

- Vi har fått opplysninger om at avdøde hadde en bitcoin-økonomi, og vi gjør undersøkelser rundt det, sier Metlid.

Hun legger til at hun ikke kan si mer om resultatet.

Til TV 2 sier hun at de etterforsker bredt på alle måter, og at økonomiske motiver er et av de motivene de holder åpne.

Familien til avdøde har i dag fått oppnevnt en bistandsadvokat, Peder Morset. I alle spørsmål knyttet til etterforskningen henviser han til politiet.

- Familien har mistet sønnen sin under forferdelige omstendigheter, og har det vondt. De er i dyp sorg. De er samlet og ønsker fred, sier Morset til Dagbladet.

Stor aktivitet

Metlid forteller Dagbladet onsdag kveld at etterforskningen pågår for fullt, og at det fortsatt er stor aktivitet i saken.

- Vi får hele tiden inn flere svar. Det er mye som pågår, sier hun til Dagbladet.

Å kartlegge avdøde, hans bevegelser og omgangskrets er en naturlig del av etterforskninga. Politiet har helt siden mandag bedt om tips i saken.

Fortsatt er ingen mistenkt eller siktet for det brutale drapet.

MAJORSTUA-DRAPET: Grete Lien Metlid, leder for felles enhet for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt, holder pressekonferanse i forbindelse med drapet på Majorstua. Video: NTB Scanpix Vis mer

Obduksjonsrapport

Politiet har så langt ikke ønsket å gå ut med opplysninger om hvorvidt det har vært tegn til innbrudd i leiligheten hvor offeret bor.

Da Dagbladet var på adressen i går, var det ingen synlige tegn til at noen har brutt seg inn.

Tirsdag ettermiddag fikk politiet svar på den foreløpige obduksjonsrapporten om Østfold-mannen.

- Rapporten gir viktig informasjon, og underbygger at dette er en drapssak, sa Metlid da rapporten forelå.