Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Har pågrepet to for voldtekt i Bergen

Politiet i Bergen har pågrepet to menn og siktet dem for voldtekt mot en kvinnelig student natt til søndag.

SIKTET FOR VOLDTEKT: En kvinnelig student har anmeldt en voldtekt ved Den Nationale Scene i Bergen sist søndag. To menn er nå siktet i saken. Foto: Ingar Storfjell/Aftenposten
SIKTET FOR VOLDTEKT: En kvinnelig student har anmeldt en voldtekt ved Den Nationale Scene i Bergen sist søndag. To menn er nå siktet i saken. Foto: Ingar Storfjell/Aftenposten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Politiet har i dag pågrepet to menn, begge i begynnelsen av 20-åra, siktet for voldtekt. Den ene siktede meldte seg i morges for politiet gjennom sin advokat og ønsket å avgi forklaring. Den andre ble pågrepet i formiddag.

En ung kvinnelig student har politianmeldt en voldtekt mot henne ved Den Nationale Scene i Bergen natt til søndag. Studenten deltok i Fadderuken for studentene.

Politiet har sikret seg bilder av at fornærmede står inne på McDonald's med de to siktede guttene. I tillegg har de sikret bilder som viser at de samme mennene var ved teateret seinere på natta.

Nekter straffskyld - Vi ble kontaktet av advokat Kaj Wigum i morges. Han hadde samtalt med en mann som ønsket hjelp i forbindelse med denne saken. Vi har nå gjennomført et avhør av ham, men av hensyn til den videre etterforskningen kan jeg ikke kommentere hva som er kommet fra i avhøret, sier seksjonsleder Rigmor Isehaug ved Bergen sentrum politistasjon til Dagbladet.

Forsvarsadvokat Kaj Wigum sier at en av de siktede tok kontakt i går kveld. Advokaten meldte videre fra til politiet i dag.

- Jeg kan ikke si noe mer nå enn at han ikke erkjenner straffskyld, sier Wigum.

- Prioriterer avhør - Vi prioriterer å avhøre begge i dag, og videre etterforskning vil vise om de skal fremstilles for varetektsfengsling.  Politiet fortsetter etterforskningen med gjennomgang av teknisk materiale, også gjennomgang av innhentet videomateriale, samt avhør, sier Isehaug.  
 
Den andre siktede ble pågrepet av politiet tidligere i dag, og vil bli tatt inn til avhør. Han har foreløpig ikke fått oppnevnt advokat.

Den fornærmede studenten, en ung kvinne, har fått oppnevnt bistandsadvokat Ingvild Hartmann.

Seksjonsleder Rigmor Isehaug vil takke mediene for god hjelp i denne saken.

- Det er helt klart at all hjelpen vi har fått med å identifisere de to mistenkte, har bidratt til en rask pågripelse, sier Isehaug.

NEKTER STRAFFSKYLD: Forsvarsadvokat Kaj Wigum i Bergen sier at hans klient nekter straffskyld etter siktelsen om voldtekt av en kvinnelig student natt til søndag. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX .
NEKTER STRAFFSKYLD: Forsvarsadvokat Kaj Wigum i Bergen sier at hans klient nekter straffskyld etter siktelsen om voldtekt av en kvinnelig student natt til søndag. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX . Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media