Har planer om 2.500 boliger

- Ambisjonen er å ferdigstille mellom 200 og 500 boliger i året, sier adm. direktør i Conceptor Bolig, Lasse Skjelbred.

1,6 MILLIONER FOR 22 KVADRATMETER: På Jessheim skal Conceptor Bolig bygge 800 boliger, og de som nå skal igangsettes er 39 knøtteleiligheter på 22 kvadratmeter. Illustrasjon: Conceptor Bolig.
1,6 MILLIONER FOR 22 KVADRATMETER: På Jessheim skal Conceptor Bolig bygge 800 boliger, og de som nå skal igangsettes er 39 knøtteleiligheter på 22 kvadratmeter. Illustrasjon: Conceptor Bolig.Vis mer

(Finansavisen): - Vi har boligprosjekter fra Skien til Hamar. Vi håper å få flere nye ut i markedet i år, sier Ronnie Egeland, adm. direktør i eiendomsselskapet Conceptor, til Finansavisen.

Etter at selskapet solgte Eurocash Food, et selskap med åtte matvarebutikker på svenskegrensen til Axfood og NorgesGruppen i 2017, er fokuset vridd kraftig over fra handel til boligutvikling. I dag har selskapet prosjekter med potensielt 2.500 nye boliger.

200 til 500 i året

- Vi begynner å få boligsatsingen opp og stå. I fjor var vi tre ansatte, nå er vi syv. Det blir ikke så mange boliger ferdige i år, men vi regner med å levere 300 i 2021, forutsatt at det vi legger ut kommer i gang, sier adm. direktør i Conceptor Bolig, Lasse Skjelbred til Finansavisen.

- Ambisjonen er å ferdigstille mellom 200 og 500 i året, sier han.

Utbyggingen skal ifølge avisen foregå i Intercity-triangelet, altså fra Skien til Hamar og Fredrikstad.

Foreløpig er det ikke gjort noen prosjekter på østsiden av Oslofjorden.

- Vi skal neppe så langt som til Fredrikstad, men Moss kan være interessant. Det er veldig mange andre som også opererer der, så konkurransen er hard, sier Skjelbred til avisen.

I dag har selskapet prosjekter med et utbyggingspotensial på til sammen 2.500 boliger alene og sammen med partnere, og nylig tildelte de BundeBygg byggekontrakten på første trinn av Jessheim Sør. Her skal det etter planen bygges 800 boliger, hvorav 124 i første runde. I tillegg skal det bygges 13.000 kvadratmeter næringseiendom.

Dyre knøtteleiligheter

I motsetning til i blant annet hovedstaden legger Ullensaker kommune ingen beskrankninger på hvordan sammensetningen av leilighetene i et prosjekt, slik at på Jessheim bygger Conceptor Bolig 124 leiligheter, 39 av dem på 22 kvadratmeter, skriver avisen.

- I Oslo er det krav til en variasjon i leilighetene i byggeprosjektene med små og store leiligheter. På Jessheim er det mange unge, førstegangsetablerere som etterspør små leiligheter. Prosjektet ble en kjempesuksess med alt utsolgt i løpet av sommerferien i fjor, eller i snitt en leilighet om dagen, sier prosjektleder Stig Ø. Kvarsnes.

Prisen for de 22 kvadratmeterne er stiv nok i Jessheim-målestokk, 1,59 millioner kroner pluss eventuell parkeringsplass.

- Det er nærmest en hybel, men man har eget bad og alle leilighetene har balkong, sier han til avisen.

Selskapet har i dag leieinntekter fra næringseiendom på i overkant av 100 millioner kroner når man regner inn heleide eiendommer og prosentvis andel av leieinntekten i deleide selskaper.

Andre økonominyheter:

Spår kraftig oppgang i boligprisene
Kjempeprosjekt i sør - skal bygge 700 boliger

Stig Myrseth anbefaler seks aksjer