Har publisert lydklipp fra flyet: - Du er på vei inn i tyrkisk luftrom, endre kurs umiddelbart

Lydklipp hevder tyrkisk pilot advarte det russiske flyet gjentatte ganger før det ble skutt ned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det tyrkiske militæret har offentliggjort et lydopptak av det som skal ha vært en advarsel til det russiske kampflyet før det ble skutt ned, melder Reuters.

Avisene Zete, Iha og Esen Ermis har publisert et lydklipp som er litt over to minutter langt. Du kan høre det i videovinduet øverst i denne saken. Avisene oppgir at det er klippet som tyrkiske myndigheter nå har offentliggjort. 

- Endre retning sørover umiddelbart, endre retning sørover, sier piloten på engelsk helt i starten av lydklippet.

- Tyrkisk luftrom Piloten kaller opp flyet med dets posisjon og identifiserer seg som det tyrkiske luftforsvaret:

«The unknown air traffic position to Hümayunu 020 radial 26 miles ... This is Turkish Air Force speaking on guard»

- Endre retning sørover, forandre retning sørover, sier piloten.

- Dette er russiske luftfartsmyndigheter. Du er på vei inn i tyrkisk luftrom, endre kurs umiddelbart, gjentar han.

Mot slutten av klippet blir pilotens stemme mer opphetet og han snakker raskere.

- Endre kurs umiddelbart, sier piloten.

- Fikk advarsel Lyden på klippet er ganske dårlig og hakker en del. Det er ikke datert. Den russiske piloten sa tidligere i dag at han ikke hadde hørt noen advarsler fra tyrkiske myndigheter, før de ble skutt ned.

I en uttalelse til nyhetsbyrået ITAR-TASS tidligere i dag, sa piloten at flyet umulig kan ha vært inne i tyrkisk luftrom og at mannskapet var godt kjent i regionen de fløy i.

Var allerede spent stemning Konfliktnivået mellom Russland og Tyrkia var allerede spent da tyrkiske myndigheter skjøt ned det russiske kampflyet.

For bak den dramatiske hendelsen ligger motstridende interesser i en av verdens blodigste borgerkriger, i Syria, hvor Tyrkia og Russland står på hver sin side av kampene. Les mer om hva som skjedde mellom Tyrkia og Russland før flyet ble skutt ned.
 

HER HAR RUSSLAND BOMBET:  Det amerikanske forskningsinstituttet ISW har laget denne oversikten over russiske bombinger mellom 9. og 19. november. De svarte områdene er områder kontrollert av terrorgruppa IS, de gule er opprørsgrupper, de røde er Assad-regimet, de lilla er kurdiske YPG og de brune områdene er al-Qaidas Nusrafronten. De røde, svarte, grå og gule stjernene viser russiske bombeangrep. Foto: Institute for the study of war (ISW)
HER HAR RUSSLAND BOMBET: Det amerikanske forskningsinstituttet ISW har laget denne oversikten over russiske bombinger mellom 9. og 19. november. De svarte områdene er områder kontrollert av terrorgruppa IS, de gule er opprørsgrupper, de røde er Assad-regimet, de lilla er kurdiske YPG og de brune områdene er al-Qaidas Nusrafronten. De røde, svarte, grå og gule stjernene viser russiske bombeangrep. Foto: Institute for the study of war (ISW) Vis mer
Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram