GIGANTISK JULENISSE:  Årets nyanskaffelse på Vinterbro er den gigantiske julenissen på åtte meter. Foto: Tore Meek / Scanpix
GIGANTISK JULENISSE: Årets nyanskaffelse på Vinterbro er den gigantiske julenissen på åtte meter. Foto: Tore Meek / ScanpixVis mer

Har pynta for 100 000

Julepyntinga har «gått helt av hektene», medgir Tore Olav Karlsen i dette huset på Vinterbro i Akershus. Men så lenge responsen er positiv er det bare moro å holde på, mener han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les flere av Dagbladets saker om julehus her.

(Dagbladet): Med sine 28 000 lys og en gigantisk nisse på åtte meter lyser fasaden til Karlsens hus opp langs E18 i Ås kommune.

Har pynta for 100 000

Julenissen er årets nyanskaffelse. Ellers består pynten av flere nisser, reinsdyr, sleder, urner - egentlig alt som har med jul å gjøre, forteller Karlsen til Dagbladet.

- Det er helt fullt overalt. Dette har jeg holdt på med i 17 år nå tror jeg. Det startet med en nisse ved garasjeporten, og så syntes jeg den var litt stusslig, sier han.

Bruker åtte dager Nå har han og samboeren, Bjørg Andresen, brukt cirka 100 000 på all pynten - det er nemlig like mye inne i huset, forteller han. Sammen med samboeren har han fordelt arbeidsoppgaver; han står for pynten ute, hun pynter inne.

- Det tar cirka åtte dager å sette dette opp. Jeg tar dette ned igjen når jula er ferdig, og pakker det skikkelig ned i garasjen, sier han.

Og huset har fått stor oppmerksomhet i løpet av åra. I år var til og med en skoleklasse på besøk.

- Tatt helt av Karlsen bydde barna på grøt og svarte villig vekk på spørsmål. I etterkant lagde barna en perm med bilder og tekst som takk for besøket.

 - HAR TATT AV:  Tore Olav Karlsen forteller at julehuset hans har vekket stor oppmerksomhet. Foto: Tore Meek / Scanpix
- HAR TATT AV: Tore Olav Karlsen forteller at julehuset hans har vekket stor oppmerksomhet. Foto: Tore Meek / Scanpix Vis mer

- Oppmerksomheten har egentlig tatt helt av. Det har vært utrolig mange folk de siste kveldene. De tar filmer og bilder, og noen lager julekort. Så lenge tilbakemeldingene er positive, så er dette moro, sier Karlsen.

- Vi har egentlig fått veldig gode skussmål. Denne pynten er ikke bare kastet på, sier han.

Har pynta for 100 000