Har Quick drept Gry Storvik?

Da Thomas Quick fortalte politiet at Gry Storvik hadde spydd på ham, ble de overbevist om at han hadde drept henne. Opplysninger politiet trodde bare morderen kjente. Men norske journalister som møtte Quick, visste om politiets hemmelige bevis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De kan ha røpet opplysningene.

Dermed svekkes troverdigheten i Quicks tilståelse av drapet på Gry Storvik.

I dag sitter den 50 år gamle svensken på tiltalebenken i Falu tingsrätt, tiltalt for å ha drept Trine Jensen og Gry Storvik i Oslo tidlig på åttitallet.

Hemmelig bevis

Gry Storvik ble funnet naken i Oppegård sommeren 1985.

Ikke et eneste teknisk bevis vil bli lagt fram i Falu tingsrätt.

Politiet har tilståelsene fra Quick, samt at aktor Christer van der Kwast mener at Quick har kommet med autentiske opplysninger om åstedet. I avhør har Quick fortalt at Gry Storvik spydde på hamda han kvalte henne.

Politiet betraktet opplysningen som et gjennombrudd og bevis for at han virkelig drepte henne. Ifølge politiet var det ikke kjent at Gry Storvik ble kvalt av sitt eget oppkast. Dette er beviselig feil.

Politilekkasje

Allerede vinteren 1986 - snaut ett år etter drapet - fikk journalister bekreftet at Gry Storvik ble kvalt av eget oppkast. Av hensyn til etterforskningen ble opplysningene aldri brakt videre i avisspaltene.

Men Dagbladet har fått bekreftet at minst en av de norske journalistene som intervjuet Thomas Quick før tilståelsen, kjente til opplysningen. Dermed kan det settes spørsmålstegn ved troverdigheten ved tilståelsen.

Når det gjelder bevis for drapet på Trine Jensen, klarte Quick å føre politiet til åstedet. Marie Jensen, Trines mor, skal vitne i forbindelse med erstatningskrav mot Quick for skaden han har påført de rammede familiene.

gunnar.hultgreen@dagbladet.no

jorgen.tangnes@dagbladet.no