Nok et rekord-døgn i Telemark:

Har rådet Grenland til kraftige innstramminger

Grenland-kommunene står nå for drøyt 15 prosent av smittetilfellene på landsbasis, men er uenige om hvordan smitten skal takles. Nå har FHI og Helsedirektoratet rådet Skien, Porsgrunn og Bamble til å stramme kraftig inn.

VIL STRAMME INN: Porsgrunn vil ha Skien med på statlige tiltak. - Vi har fortløpende dialog med Skien, og skal ha videre dialog fram mot helga. Vi har et godt samarbeid, selv om vi har litt ulik inngang på tiltakene i Grenland, sier ordfører Robin Martin Kåss i Porsgrunn til Dagbladet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VIL STRAMME INN: Porsgrunn vil ha Skien med på statlige tiltak. - Vi har fortløpende dialog med Skien, og skal ha videre dialog fram mot helga. Vi har et godt samarbeid, selv om vi har litt ulik inngang på tiltakene i Grenland, sier ordfører Robin Martin Kåss i Porsgrunn til Dagbladet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag har kommunene hatt møte med FHI og Helsedirektoratet. Der ble det rådet til at kommunene nå går til tiltaksnivå 5B - regjeringens nest strengeste nivå, med noen lokale tiltak i tillegg.

Det skriver Porsgrunns ordfører Robin Martin Kåss (Ap) i en SMS til Dagbladet etter et møtet.

- De ga kommunene et råd om å innføre lokale tiltak tilsvarende nivå 5B i Grenland med noen tiltak i tillegg. De anbefaler også rødt nivå i skolene. De ber kommunene samordne sine tiltak. Porsgrunn kommune ønsker å følge det rådet og avventer hva de andre kommunene bestemmer seg for, sier Kåss.

Som Dagbladet har omtalt flere ganger tidligere denne uka, har Kåss hatt et ønske om å stramme inn på tiltakene i Grenland. Han ønsker seg statlig styring, og at regionen går inn til tiltaksnivå 5B. Porsgrunn kommune har også vært åpne for å beholde styringen lokalt, med tiltak tilsvarende nivå 5B, dersom de andre kommunene i regionen ønsker dette.

Skiens ordfører Hedda Foss Five har imidlertid sagt nei til dette foreløpig, og mener regionen nå har målrettede tiltak mot der smitten skjer, som ifølge henne er sosiale sammenkomster. Blant annet har de to kommunene innført forbud mot besøk av flere enn fem personer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer