PØBELSTREKER: Ansatte ved Enggrav skole i Skien har til sammen opplevd 16 episoder av skadeverk på bilene sine. Foto: Privat
PØBELSTREKER: Ansatte ved Enggrav skole i Skien har til sammen opplevd 16 episoder av skadeverk på bilene sine. Foto: PrivatVis mer

Har ramponert 12 biler på to måneder: «Du er død» skrevet over panseret, oppskårede bildekk og dype riper i lakken

Bilpøbler herjer i Skien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På to måneder er 12 biler utsatt for hærverk ved en skole for funksjonshemmede barn i Skien.

Hærverket mot lærernes biler ved Enggrav skole skjer i skoletida, og spenner seg fra rissing i lakken til mer trafikkfarlige ødeleggelser, som oppskjæring av bildekk og løsning av bolter.

Siden april er 12 av de ansattes biler ramponert, skriver Telemarksavisa.

Enggrav skole er en spesialskole for multifunksjonshemmede barn.

- I alt har vi sett 16 episoder av skadeverk på bilene våre. Det vi med sikkerhet kan si er at ingen av elevene har gjort dette, det har de ikke funksjonsnivå til, sier lærer Tone Bøe til Telemarksavisa.

Kunne gått galt Parkeringen ligger langs en fotballbane, ved innkjøringen til to skoler.

- Det siste skadeverket skjedde sist onsdag og kunne endt riktig ille. På en bil var det skåret lange rift i tre dekk. Ødeleggelsene ble oppdaget tilfeldig da bileieren skulle sjekke lufttrykket før familien var på vei til Oslo. Vi tør ikke tenke på hva som kunne skjedd i høy fart på E18 med tre oppskjærte dekk, sier Bøe til TA.

Til Dagbladet sier læreren at en ansatt ved skolen også har opplevd å få boltene på hjulene løsnet.

- Dette kan jo være fryktelig farlig. Etter endt skoledag går vi og sjekker bilene med hjertet i halsen, sier Bøe som er blant de heldige ansatte som ennå ikke har fått bilen sin ramponert.

- Det er helt umulig å si hvem som står bak. Vi vet ikke om det er skoleelever fra en skole i nærheten som har gjort det, men vi har varslet rektorene ved omkringliggende skoler om saken, sier Tone Bøe til Dagbladet.

«Du er død» Hun forteller at en ansatt ved skolen fikk sprayet «du er død» på bilen sin.

- Det er noen der ute som vet noe. Det vi håper på er at de som står bak dette blir funnet og tatt hånd om, for det er både farlig og kostbart det de holder på med.

Politiet startet etterforskning torsdag.

Nylig ble en bil tagget ned med utsagnet «Hvit makt negerslakt» i samme område, skriver TA.

Operasjonsleder Tom Østland i Telemark politidistrikt bekrefter overfor Dagbladet at saken etterforskes.

FRUSTRERT: Tone Bøe og kollegene ved Enggrav skole i Skien er under stadig angrep fra hensynsløse bilpøbler. Foto: Privat
FRUSTRERT: Tone Bøe og kollegene ved Enggrav skole i Skien er under stadig angrep fra hensynsløse bilpøbler. Foto: Privat Vis mer