Har reddet 42 innbyggere i denne byen - rundt 9 500 fortsatt savnet

- Det er som å være i helvete.

HARDT RAMMET: Kystbyen Minamisanriku nordøst i Japan er en av byene som ble hardest rammet av tsunamien fredag. Fortsatt er rundt 9 500 mennesker savnet. Foto: AP Photo/Kyodo News
HARDT RAMMET: Kystbyen Minamisanriku nordøst i Japan er en av byene som ble hardest rammet av tsunamien fredag. Fortsatt er rundt 9 500 mennesker savnet. Foto: AP Photo/Kyodo NewsVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kystbyen Minamisanriku ble nærmest jevnet med jorden da byen ble rammet av jordskjelvet og den påfølgende tsunamien fredag.

Over halvparten av byens 17 600 innbyggere ble meldt savnet i går.

Nå har japanske redningsmannskaper klart å redde 42 mennesker i den kriserammede byen i fylket Miyagi nordøst i Japan, skriver CNN, som siterer flere japanske medier. Resten av de 9 500 savnede innbyggere er det imidlertid fortsatt ingen oversikt over.

Mangler mat og medisiner Hus, båter, biler og trær ble vasket vekk av tsunamibølgene, og flere av innbyggerne er fortsatt fanget i ruinene, ifølge Kyodo News. Redningsmannskaper prøver å rydde veiene for å nå fram til innbyggerne.

Omfanget av skadene i byen er ennå ikke klart, ifølge det japanske nyhetsbyrået.

- Det er som å være i helvete. Jeg klarer ikke å tenke på hva jeg skal gjøre. Det eneste jeg klarer å tenke på er hvordan jeg skal komme meg gjennom dagen, sier 60 år gamle Akio Sato til Kyodo News.

Fanget i ruinene Det er fortsatt begrenset med transport som kommer fram til byen, og de mangler både mat og medisiner.

- Jeg har ingenting igjen. Huset mitt er borte, arbeidsplassen min er borte. Hele opplevelsen er helt fryktelig, sier 42 år gamle Emerita Chiba.

LETER ETTER EKTEMANNEN: Shizue Yamauchis ektemann er en av de mange savnede i kystbyen Minamisanriku. Foto: AP Photo/Kyodo News
LETER ETTER EKTEMANNEN: Shizue Yamauchis ektemann er en av de mange savnede i kystbyen Minamisanriku. Foto: AP Photo/Kyodo News Vis mer

Beboerne i byen sier at det høyst sannsynlig fortsatt er mange mennesker fanget i ruinene. Et bilde fra byen viser en eldre dame som leter etter mannen sin under en av de mange veltede bilene.

Reddet til havs 60 år gamle Hiromitsu Shinkawa er en av byens innbyggere som er blitt reddet. Han klamret seg fast til en bit av huset sitt da han ble funnet tidligere i dag - 15 kilometer til havs.

Shinkawas historie er en av de veldig få solskinnshistoriene fra Minamisanriku.

Over 1 500 mennesker er nå bekreftet omkommet i Japan. 600 000 er evakuert, og dødstallene er ventet til å stige opp til 10 000 i fylket Miyagi alene, ifølge Japan Times.

REDNINGEN: Her ankommer japanske brannmenn for å bistå innbyggere i et sykehus i Minamisanriku. Foto: REUTERS/Kyodo
REDNINGEN: Her ankommer japanske brannmenn for å bistå innbyggere i et sykehus i Minamisanriku. Foto: REUTERS/Kyodo Vis mer