Har reddet 80 000 barn fra slavearbeid i India

- Æren går til alle borgere av India. Jeg vil fortsette mitt arbeid for barns velferd, sier fredsprisvinner Kailash Satyarthi.

FREDSPRISVINNERNE:  Kailash Satyarthi får fredsprisen sammen med Malala Yosafza. Foto: AFP/NTB Scanpix
FREDSPRISVINNERNE: Kailash Satyarthi får fredsprisen sammen med Malala Yosafza. Foto: AFP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kailash Satyarthi er født 11. Januar 1954 og er en indisk aktivist i kampen mot barnearbeid. Han har vært aktiv i den indiske kampen mot barnearbeid siden 90-tallet.

Hans organisasjonen, Bachan Bachao Andolan, har bidratt til at over 80 000 barn har blitt satt fra fri fra ulike former for slaveri og hjulpet dem til rehabilitering og utdanning. Han får i år fredsprisen sammen med Malala Yosafza.

- Jeg er takknemlig overfor Nobelkomiteen som anerkjenner lidelsene millioner av barn opplever i denne moderne tid. Æren går til alle borgere av India. Jeg vil fortsette mitt arbeid for barns velferd, sier Satyarthi, ifølge Press Trust of India.

Satyarthi har også engasjert seg internasjonalt i barns sosiale velferd.

Internasjonalt engasjement Ifølge Thorbjørn Jagland er Satyarthi godt kjent på den internasjonale arena for sitt engasjement for utsatte barn, som har mobilisert verdensopinionen til en viktig ILO-konvensjon mot barnearbeid og barns rettigheter generelt.

Fredsprisvinneren bor i New Dehli i India sammen med sin kone, datter, sønn og svigerdatter. Han skal også bo sammen med kolleger og et stort antall barn organisasjonen hans har reddet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer