Ny bivirkningsrapport:

Har registrert 35 683  meldinger

- Det er langt mer enn hva vi er vant til, sier Steinar Madsen.

FØLGER MED PÅ BIVIRKNINGER: Steinar Madsen, medisinsk fagdirektør i Statens legemiddelverk. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
FØLGER MED PÅ BIVIRKNINGER: Steinar Madsen, medisinsk fagdirektør i Statens legemiddelverk. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Legemiddelverkets ferske ukerapport er det nå totalt registrert 35 683  mistenkte bivirkninger etter vaksinasjon mot coronaviruset i Norge.

- Dette er mye, sier Steinar Madsen, som er medisinsk fagdirektør i Legemiddelverket.

- Det er langt mer enn hva vi er vant til, så det er helt klart at helsepersonell og privatpersoner har tatt oppfordringen om å melde ifra, utdyper han.

«Etter at over 7,8 millioner doser er satt har Legemiddelverket mottatt 35 683 meldinger om mistenkte bivirkninger.  Av disse er 19 206 meldinger behandlet.  3129 er klassifisert som alvorlige og 16 077 er klassifisert som lite alvorlige», skriver Legemiddelverket i en pressemelding.

Rapporten omhandler meldte bivirkninger per 5. oktober 2021, og ble publisert i dag.

- Verdifulle meldinger

Nordmenn er flinke til å melde fra om bivirkninger etter coronavaksinen, og Norge ligger høyt her sammenliknet med mange andre land, ifølge Madsen, som oppfordrer nordmenn til å fortsette å melde ifra om de merker noe uvanlig i etterkant av at de har tatt vaksine.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer