I SKJUL: Tidligere statssekretær Roger Ingebrigtsen (Ap) har gått i dekning for mediene, og befinner seg nå et sted i Sør-Europa. 
Foto: Torgrim Rath Olsen / Nordlys
I SKJUL: Tidligere statssekretær Roger Ingebrigtsen (Ap) har gått i dekning for mediene, og befinner seg nå et sted i Sør-Europa. Foto: Torgrim Rath Olsen / NordlysVis mer

Har reist fra landet

Roger Ingbrigtsen forlot Troms og Norge tirsdag morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Roger Ingebrigtsen er sykemeldt og forlot Troms og Norge tirsdag, melder VG. Etter det Dagbladet erfarer, forlot han Norge og Troms grytidlig om morgenen sammen med kona.

Nå skal han oppholde seg et sted i Sør-Europa.


Støtteapparat Som Dagbladet har omtalt tidligere, tar den tidligere statssekretæren saken som førte til at han gikk av, svært tungt. 

- Han er langt nede, men han har et støtteapparat rundt seg av familie, helsepersonell og partikolleger, sa Ingebrigtsens advokat, John Christian Elden, til Dagbladet mandag.

- Grunnen til at han er langt nede, er nok en helhet. Han har vært sentral i nord-norsk politikk i mange år, og har et brennende engasjement. Nå har han trukket seg fra alle tillitsverv. Det er selvsagt tungt. Han har familie og mindreårige barn, og oppslagene i avisene er en påkjenning, fortsatte han.
 
I dag er Elden ordknapp. I en SMS til Dagbladet forklarer han utreisen slik: «Legeanbefaling med behov for skjerming».  

- Vi er opptatt av at folk skal ha det bra, og holder kontakt med begge parter. Partene har det etter forholdene bra, sier Ap's partisekretær, Raymond Johansen, til Dagbladet.

- Uakseptabelt Det var fredag kveld Ingebrigtsen trakk seg som statssekretær og som kandidat til Stortinget fra Troms Ap etter at en kvinne han hadde en relasjon til i 2004, varslet om forholdet. Kvinnen som da var 17 år, har sagt at hun følte seg presset inn i dette sex-forholdet.

Forholdet ble varslet til politisk rådgiver ved statsministerens kontor, Tonje Brenna. Brenna gikk videre til statsråd Karl-Eirik Schjøtt-Pedersen, som kontaktet partisekretær Raymond Johansen. Johansen sa fredag at forholdet mellom den daværende 37 år gamle politikeren og den 20 år yngre gamle jenta, var uakseptabelt.