Storbritannia:

Har reist til
dronningen

Alle barna skal nå være ved dronningens side.

SE LIVE: Dronning Elizabeths leger er bekymret for helsen hennes og ber henne være under medisinsk o... Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prins William, Prins Charles og hertuginne Camilla har reist til Balmoral for å være med dronningen etter helsebekymringen, skriver britiske PA.

Ifølge The Guardian sitter prins Charles ved dronningens side.

Balmoral Castle er et gods og slott i Storbritannia, Skottland. Det har siden 1901 vært den britiske kongefamilies faste feriested hvert år, ifølge Store norske leksikon.

Dronningens leger er bekymret for helsa til den britiske dronningen og har anbefalt medisinsk overvåking, opplyser Buckingham Palace i en pressemelding.

UVISST: Det er uvisst om hertuginne Kate også er på vei til dronning Elizabeth. Foto: REUTERS/Daniel Leal-Olivas/Pool TPX
UVISST: Det er uvisst om hertuginne Kate også er på vei til dronning Elizabeth. Foto: REUTERS/Daniel Leal-Olivas/Pool TPX Vis mer

- Storbritannias dronning har det komfortabelt på Balmoral, skriver Buckingham Palace i pressemeldingen.

Familien hennes er informert om legenes bekymring, skriver BBC. Ifølge Reuters er alle dronningens barn ved hennes side nå, inkludert prins Edward og prins Andrew.

Prinsesse Anne (72) var allerede i Skottland og utførte forskjellige oppdrag, og en talsperson har nå bekreftet at hun er på Balmoral med familien, ifølge The Telegraph.

Prins Charles og Camilla oppholdt seg på eiendommen Birkhall da bekymringsmeldingen ble sendt ut.

Også prins Harry skal reise til Skottland for å besøke dronningen. Hertuginne Meghan er imidlertid ikke med til Skottland.

Det melder en talsperson for paret, ifølge Reuters.

Paret som vanligvis holder til i USA har den siste uka vært i Europa. Tidligere i dag befant de seg i London. Kilder til Sky News melder at Meghan imidlertid ikke vil delta på det planlagte arrangementet WellChild, og at hun muligens vil dra til Skottland på et seinere tidspunkt.

Dronningen er 96 år gammel og har vært syk lenge.

Meldingen om legenes bekymring kommer etter at dronningen trakk seg fra et virtuelt møte som skulle funnet sted torsdag, etter at legene anbefalte henne å hvile.

Storbritannias nye statsminister Liz Truss sier at «hele landet er bekymret».

- Hele landet kommer til å være svært bekymret, sier statsminister Truss om nyheten.

- Mine og folkets tanker er med hennes majestet og hennes familie, legger statsministeren til.

Speaker Lindsay Hoyle i det britiske underhuset avbrøt debatten om strømkrisepakke for å informere om dronningens helsesituasjon.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer