Baneheia-saken

Har ringt fra fengselet

Viggo Kristiansen har snakket med sin forsvarer Arvid Sjødin på telefon fra Ila fengsel.

KONKLUSJON: Gjenopptakelseskommisjonen offentligjør om Viggo Kristiansen får tatt straffesaken om Baneheia-drapene til ny vurdering. Siv Hallgren som leder Gjenopptakelseskommisjonen offentligjør om Viggo Kristiansen får tatt straffesaken om Baneheia-drapene til ny vurdering. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Viggo Kristiansens begjæring om gjenopptakelse av Baneheia-saken har fått medhold fra Gjenopptakelseskommisjonen. Det melder bekrefter Kristiansens advokat, Arvid Sjødin.

- Kristiansen og hans familie er lettet over kommisjonens avgjørelse.

Det skriver Sjødin i en pressemelding til Dagbladet.

- På telefon fra Ila fengsel forteller Kristiansen at han ser fram til en ny rettssak hvor han vil føre bevis for at han ikke var med på barnedrapene. Etter mange års kamp for gjenopptakelse er det naturlig nok dette som står i fokus i dag, skriver Sjødin.

Forsvareren mener at det i ettertid vil «bli tvingende nødvendig» med evaluering av gjenopptakelses-instituttet for straffedømte i Norge.

- Dagens avgjørelse viser at Viggo Kristiansen allerede for over 10 år siden burde ha fått gjenåpnet sin sak, dersom kommisjonen hadde utført sine lovpålagte plikter om å undersøke de innklagede forhold, skriver Sjødin.

Han avslutter med å understreke at kommisjonen har gjort en «klok avgjørelse» og at det et dette som er i fokus i dag.

41 år gamle Kristiansen ble i Agder lagmannsrett i 2002 dømt til 21 års forvaring for å ha vært hovedmannen bak voldtektene av og drapene på Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) i Baneheia i Kristiansand 19. mai 2000. Jentene ble funnet to dager seinere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer