Donald Trump:

Har rost seg selv 2000 ganger

En gjennomgang av Donald Trumps Twitter-bruk viser at han har publisert over 11 000 meldinger siden han ble president. Meldingene preges av selvskryt og angrep.

SELVSKRYT: En gjennomgang av Trumps Twitter-meldinger viser at han har roset seg selv over 2000 ganger siden innsettelsen. Foto: Joshua Roberts / Reuters / NTB Scanpix
SELVSKRYT: En gjennomgang av Trumps Twitter-meldinger viser at han har roset seg selv over 2000 ganger siden innsettelsen. Foto: Joshua Roberts / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er The New York Times som har gjennomgått presidentens bruk av Twitter. Undersøkelsen viser at i begynnelsen av sin tid som president tvitret Trump rundt ni ganger per dag.

De tre siste månedene er antallet tredoblet, og aller mest aktiv var han den andre uka i oktober. Da la han ut hele 271 meldinger.

Trump har også gjentatte ganger delt innlegg der det feilaktig påstås hvordan visse minoritetsgrupper begår voldskriminalitet og andre lovbrudd.

Men presidenten bruker også Twitter til både å skjelle ut og hylle andre politikere, både i inn- og utland. Presidenten har delt nærmere 6000 meldinger som inneholder angrep mot andre.

Den han skryter aller mest av, er imidlertid seg selv. Så langt ligger det over 2000 slike meldinger på Trumps Twitter-konto, ifølge gjennomgangen. Mens nærmere 3000 ganger har han roset andre eller noe.

Fra skepsis til entusiasme

I begynnelsen av Trumps tid som president, ønsket rådgivere å begrense bruken. Det ble til og med vurdert å be et selskap om å legge inn et kvarters forsinkelse på meldingene, skriver den amerikanske avisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer