FIKK SLIBRIGE MELDINGER: Samuel Ottosen fikk en lånetelefon fra Elkjøp full av gamle sex-meldinger. Han er ikke den eneste. I en feilsendt mail avslører  en Elkjøp-ansatt klare rutinebrudd. Foto: ESPEN OTTOSEN
FIKK SLIBRIGE MELDINGER: Samuel Ottosen fikk en lånetelefon fra Elkjøp full av gamle sex-meldinger. Han er ikke den eneste. I en feilsendt mail avslører en Elkjøp-ansatt klare rutinebrudd. Foto: ESPEN OTTOSENVis mer

- Har sagt til gutta at dette skal dere ikke bruke tid på

Elkjøp-ansatt innrømmer slurv med sletting av mobiltelefoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 (Dagbladet.no): I går skrev Dagbladet.no om 11 år gamle Samuel Ottosen som fikk en lånetelefon fra Elkjøp full av slibrige tekstmeldinger.

Denne saken fikk en Elkjøp-ansatt til å sende følgende mail til en eller flere kolleger:

«Hei xxx. Vet ikke om du har lest dette jeg, men bare viser hvor viktig dette er. Jeg skal være den første til å innrømme at jeg har sagt til gutta at dette skal dere ikke bruke tid på, men når det havner i media gang på gang, så må vi bli bedre på dette. Denne gangen var det heldigvis ikke oss, men vinterbro
.»

Feilsendt til Dagbladet.no
Mailen ble på mystisk vis feilsendt til Dagbladet.nos tipsboks fra en mailadresse i Elkjøp i går kveld. Mailen kommer fra en ansatt på en Elkjøp-butikk på Østlandet, og var nok mer myntet på en kollega enn en journalist.

- Dette må du snakke med informasjonsavdelingen om, jeg kan ikke uttale meg, er avsenderens knappe kommentar til Dagbladet.no. Men vedkommende bekrefter å ha sendt eposten.

Fikk sex-sms på lånetelefon
Samuel Ottosen fikk en lånetelefon fra Elkjøp da han sende sin egen inn til reparsjon. Da han skulle gjøre seg kjent med den nye telefonen fikk han en ekkel overrakslese.

Det viste seg nemlig at den forrige eieren - eller låneren - hadde glemt å slette egne intime tekstmeldinger, og det samme hadde Elkjøp på Vinterbro glemt før de leverte telefonen videre til elleveåringen.

I telefonminnet lå det nemlig 60-70 tekstmeldinger som omhandlet både utroskap, initimbarbering og sengekos.

 
- En glipp
Åshild Indresøvde, informasjonssjef Elkjøp, opplyste i går at kjeden har klare rutiner om at alt som er lagret på utlånsmobiler skal slettes mellom hvert utlån.

- Vi skal nullstille dem, så her er det snakk om en glipp i våre rutiner, sier Indresøvde til Dagbladet.no.

Men mer en én mail til Dagbladets tipsboks tyder på at Samuel (11) på langt nær er den eneste som har fått låne en telefon med slibrigheter.

En tipser forteller at samboeren kom hjem med en lånetelefon fra Elkjøp som blant annet inneholdt private sexvideoer.

- Ikke noe moro, tror Elkjøp trenger rutiner på dette, sier kvinnens samboer til Dagbladet.no.

Den feilsendte mailen fra den Elkjøp-ansatte kan tyde på at han har rett.

Fikk søsterens telefon
Norge er et lite land. I Volda fant ei jente storesøsterens tekstmeldinger på lånetelefonen.

Samboeren min hadde lånetelefon hos Elkjøp for ca. 1år siden p.g.a at telefonen hennes var til reparasjon...

...dagen etter hun hadde levert telefon inn igjen til elkjøp kom lillesøstra hjem og sa at hun og ei venninne hadde sittet på skolen og lest alle meldingene som samboeren min hadde hatt på telefonen. Da hadde de glemt å slette alt på den før de leverte den ut igjen.

Det eneste som vel må være verre enn at lillesøstera di leser tekstmeldingene dine er at eksen gjør det...

Lover å skjerpe rutinene
Dagbladet.no ringer informasjonssjef i Elkjøp, Åshild Indresøvde, igjen.

- Vår instruks er helt tydelig på at når vi låner ut et produkt så skal det nullstilles først. Om det viser seg at noen med overlegg velger å ikke følge disse intruksene, eller er for slepphendte, så må vi stramme opp våre rutiner, sier Indresøvde til Dagbladet.no.

Hun understreker at Elkjøp ikke ønsker at noen skal oppleve det samme som Samuel (11) eller kvinnen som hadde lånetelefonen før ham. Og hun synes ikke det er morsomt å høre at enkelte ansatte tydeligvis har sett veldig lett på disse instruksene.

- Vi skjønner at dette er veldig ubehagelig for begge parter, og det er derfor vi har instrukser om å nullstille alle telefoner. Men vi låner ut flere tusen telefoner hver uke, så det er klart det kan skje en glipp, sier Indresøvde.

Hun lover at Elkjøp vil se nærmere på sine rutiner, og skjerpe inn instruksene.

EKLE MELDINGER: Og dette var slett ikke den verste som lå på Samuels telefon.
EKLE MELDINGER: Og dette var slett ikke den verste som lå på Samuels telefon. Vis mer