KJEMPET MOT KREFTEN:  Til sin siste jul med foreldrene lagde danske Line Strini en sitatkalender med ett motiverende sitat for hver dag. Nå har julekalenderen blitt en plakat, som foreldrene selger til inntekt for kreftsyke barn. Foto: Privat
KJEMPET MOT KREFTEN: Til sin siste jul med foreldrene lagde danske Line Strini en sitatkalender med ett motiverende sitat for hver dag. Nå har julekalenderen blitt en plakat, som foreldrene selger til inntekt for kreftsyke barn. Foto: PrivatVis mer

Har samlet inn 290 000 kroner til kreftsyke barn, etter sin død

Danske Line Strinis (17) minnesord til foreldrene ble plakat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Gud gav oss minner så vi kunne ha juniroser i livets desember».

Deres siste jul sammen var full av håpefulle sitater. Kun få måneder før den danske bloggeren Line Strini (17) fra Fredericia døde av kreft, lagde hun en sitat-julekalender til sin familie.

Sitatene har nå samlet inn over en kvart million til kreftsaken.

- I Lines begravelse var de 24 sitatene trykt på siste side i heftet som ble delt ut i kirken. Min niese så det og fikk ideen om å printe dem ut i forskjellige skrifttyper og størrelser og ramme dem inn, sier Lines far Peter Strini til danske BT, som først omtalte saken.

Til kreftsyke barn Line Strini fikk hjernesvulst i slutten av 2011, og døde i starten av 2013. Foreldrene har nå solgt nesten 3000 plakater med hennes minnesord til dem og fått inn 290 000 norske kroner. Pengene skal gå til kreftsyke barn, og familien har fått så mange forespørsler og tilbakemeldinger, at de har slitt med å besvare alle.

- Vi har fått så mange deilige telefonoppringninger, beskjeder, mail og SMS, og ikke minst veldig mange bestillinger på Lines plakat. Vi prøver å svare alle så fort vi kan, men det har virkelig vært overveldende, skriver mamma Ann Riis Strini på datterens minneside på Facebook.

- Tusen takk for mange varme beskjeder, det varmer langt inn, fortsetter hun.

Favorittsitatene «Du kan ikke lukke mørket ude, men du kan lukke lyset ind» var datterens favorittsitat, og er uthevet i rødt på den ellers svarte og hvite plakaten, som foreldrene nå selger.

Les flere av sitatene:

«Det kommer ikke an på hvem du er, men hvordan du er det».

«Jeg ser sådan på det: Hvis du ønsker dig regnbuen, må du finde dig i regnen».

«Når forandringenes vinde blæser, findes der to type mennesker: Dem der som bygger læhegn (vindfang, red.anm.), og dem som bygger vindmølller»